De meeste reizigers bezoeken Jordanië voor de highlights Petra, Wadi Rum of de dode zee. De stad Aqaba is bij de meeste reizigers niet heel bekend. Aqaba is de enige plek waar Jordanië contact met de zee maakt en vanaf hier heb je zicht op de drie landen Israël, Saoedi Arabië en Egypte. In deze blog delen wij wat je allemaal kunt doen in Aqaba.

Duiken of snorkelen

Snorkelen of duiken is in Aqaba enorm populair door de fantastische onderwater wereld in de Rode Zee. Vanaf de haven worden er dagelijks diverse tours aangeboden. Ben je nog iets minder ervaren? Je kunt ook gewoon vanaf het strand de zee in lopen en ziet dan ook al een mooi stukje onderwaterwereld.

Strand

Aangezien Aqaba de enige plek waar is waar Jordanie toegang tot het strand heeft (op de dode zee na wat eigenlijk een meer is) kom je op het strand veel Jordaniërs tegen. De lokale bevolking maakt vooral gebruik van het strand om gezellig met vrienden en familie samen te zijn. Je vind er geen mensen die zwemmen of zonnen op het strand en zeker niet in een bikini. Vind jij het juist lekker om te zonnen? Kies dan voor een hotel met zwembad of een beach club. Bij de beach clubs kun je tegen betaling gebruik maken van het strand en zwembaden en hier voel je je als Westerse toerist in badkleding iets meer op je gemak.

Doen in Aqaba, Jordanië, Jordanie,

Ga naar de markt 

Aqaba heeft een aantal gezellige en traditionele winkelstraten. Verwacht er geen grote ketens maar kleine en kleurrijke bazars. Voor de meeste producten hoef je de winkel helemaal niet in en vind je het al in het kraampje voor de winkel. Breng ook zeker een bezoekje aan de foodmarkt. Hier vindt je de meeste heerlijke kruiden en wordt je overal supervriendelijke geholpen door de gastvrije bevolking.

Doen in Aqaba, Jordanië, Jordanie

De vlaggenmast bekijken

De vlaggenmast in Aqaba is maar liefst 137 meter hoog en staat daarmee in de top 5 van de meest hoge vlaggenmasten ter wereld. De land is vanuit de omringende landen Israël, Egypte en Saoedi Arabië goed te zien. De vlag staat symbool voor de vrijheid van de mensen in Jordanië.

Dagtrip naar Wadi Rum en/of Petra

Ik hoop dat je meer tijd in Jordanië hebt en dat een dagtripje naar Wadi Rum en Petra niet nodig is, omdat je dit al bezoekt tijdens je rondreis. Mocht je geen rondreis door Jordanië maken of via een ander land komen dan is het ook mogelijk om vanuit Aqaba een dagtrip te maken naar Wadi Rum of Petra. Beide plekken zijn echt fantastisch in Jordanië en eigenlijk zou ik iedereen aanraden om hier langer te verblijven dan slechts een dagtrip.

Doen in Aquba, Jordanië, Jordanie, Petra

Aqaba is een fijne afsluiter voor je reis door Jordanië. Kies voor een fijn hotel met zwembad en kom bij van alle mooie indrukken van Jordanië.