De stad Sofia heeft ons verrast met betrekking tot eten! Je vindt er veel gezellige restaurantjes en in de zomermaanden zitten de terrassen vaak overvol. Op elke straathoek is er wel iets lekkers te vinden en vaak voor een leuke prijs. Tijdens een citytrip naar Sofia hebben wij heel wat fijne plekjes ontdekt en hieronder lees je onze favorieten om lekker te eten en drinken in Sofia.

Farmer’s

Na een stadwandeling raadde onze gids aan om hier te gaan lunchen. Dit bleek een goede keus! Farmer’s staat bekend om zijn soepen en sandwiches, maar ze serveren ook burgers en salades. Alles zag er erg goed en smaakte heerlijk. Er zijn twee vestigingen in de stad, waarvan één in een winkelcentrum en de andere in de buurt van de Alexander Nevski-kathedraal.

Adres: ul. General Yosif V. Gurko 38

Cafe 1920

De dag goed beginnen doe je in Café 1920. Dit gezellige restaurantje is in 2019 volledig gerenoveerd en het interieur is stijlvol en ze draaien er fijne muziek. De kaart richt zich voornamelijk op ontbijt, lunch en brunch. Ze hebben zowel typische Bulgaarse gerechten als internationale gerechten. Het ruime terras met uitzicht op de Lion Bridge is vooral in de zomermaanden erg lekker vertoeven.

Adres: bul. Maria Luiza 60

Skaptobara

Nummer twee op Tripadvisor van heel Sofia is dit heerlijke burgerrestaurant. De burgers zijn er echt GE-WEL-DIG! De burgers worden geserveerd met frietjes of met een lekkere salade en bij elke burger wordt op de kaart een biersuggestie gedaan. Het terras is met picknicktafels ook altijd super gezellig en je kunt hier tot laat terecht! Onze persoonlijke favoriet in Sofia.

Adres: Iskar 11A

Confetti

De lekkerste ijsjes van de stad eet je bij Confetti. Ze hebben er heel veel smaken en met 30 graden was het echt genieten. Je vindt deze ijssalon in het centrum, en aan de achterkant hebben ze ook een restaurant waar je kan zitten. De recensies over het eten zijn op internet minder, maar het ijs welke we aan de balie bestelden was heerlijk!

Adres: ul. Graf Ignatiev 4

Spaghetti Kitchen en Bar

Op een fijne locatie bevindt zich Spaghetti Kitchen en Bar. Ze hebben een fijne kaart met een paar goede wijnen. De bediening spreekt goed Engels en zomers hebben ze een fijn terras. Wij kozen voor de ravioli en een pizza die beiden heerlijke waren.

Adres: pl.Sveta Nedelya 3

Nedelya

Op zoek naar een lekker stukje taart? Dan moet je bij Nedelya zijn. Nedelya is bekend in heel Bulgarije om de lekkerste taarten. De taarten zijn erg lekker, maar ook erg machtig. Heb je trek in een klein tussendoortje? Kies er dan voor om samen één taartje te eten.

Adres: ul.Slatinska 47A

We hebben heerlijk gegeten in Sofia. Een klein minpuntje vonden wij wel dat er in Sofia veel gerookt wordt! Wij zijn zelf geen rokers en zaten op het terras vaak naast mensen die continue een sigaret opstaken. Kies daarom zorgvuldig je plekje uit. Ben jij al eens in Sofia geweest en heb jij nog leuke aanvullingen om te eten en drinken in Sofia?