In maart bezochten wij Thailand. We waren er maar tien dagen en moesten dus keuzes maken. We besloten om de hoofdstad Bangkok en de badplaats Ao Nang in het zuiden van Thailand te bezoeken. We waren nog nooit eerder in Thailand geweest en dus ook was het bezoeken van Bangkok voor ons voor het eerst. We waren in totaal twee volle dagen in de hoofdstad en hebben een aantal leuke bezienswaardigheden bekeken. Ga jij binnenkort voor het eerst naar Thailand? Dit zijn volgens ons de niet te missen bezienswaardigheden in Bangkok voor jouw eerste keer in deze heerlijke stad.

Grand Palace

Grand Palace is één van de populairste bezienswaardigheden in Bangkok. Toen wij er waren (hoogseizoen) was het zo bizar druk dat ik in eerste instantie niet heel enthousiast werd over dit complex. Toch hoort een bezoekje aan Grand Palace wel bij een eerste bezoek aan Bangkok. Het complex is geheel ommuurd en het gehele terrein heeft een oppervlakte van maar liefst 2,5 vierkante kilometer. Ooit deed het complex dienst als Koninklijke paleis, maar tegenwoordig is het paleis opengesteld voor publiek. Tip: bezoek het paleis zo vroeg mogelijk in de ochtend om de vele toeristenbussen voor te zijn. Let ook op dat taxidrivers vaak zeggen dat de tempel is gesloten. Ze willen dan dat je met ze mee gaat naar een andere tempel.

Khao San Road

Is een chaotische straat in het centrum van Bangkok. De straat staat vooral bekend als backpackers straat en overal vind je hostels, discotheken en restaurantjes. De straat laat eigenlijk niet het echte leven van Bangkok zien, maar toch moet je hier zeker een keertje rondlopen. ’s Avonds is het hier het gezelligst en is het overal behoorlijk druk!

Wat Pho

Wat Pho is een van de bekendste tempels in Bangkok en dan ook een van de populair bezienswaardigheden in Bangkok. De tempel is zo bekend door de enorme liggende Boeddha. De Boeddha is maar liefst 46 meter lang en 15 meter hoog en is volledig bedekt met bladgoud! Het gehele complex is natuurlijk een stuk groter als alleen deze enorme Boeddha, maar deze Boeddha maakt het bezoeken van dit complex zeker een bezoekje waard.

Wat Arun

Persoonlijk was dit mijn favoriete tempel in Bangkok. Wat Arun heeft één grote prang van 79 meter hoog met daar omheen nog vier kleinere prangs. Een prang is een toren die uit verschillende, steeds kleiner wordende verdiepingen bestaat. De prangs van Wat Arun zijn super mooi versierd met kleine stukjes porselein en beelden die de prangs als ware dragen.

Fietsen door Bangkok

Iedereen die wel eens in Bangkok is geweest heeft wel gehoord van Co van Kessel. Co van Kessel is een Nederlander die een bedrijf in Bangkok is gestart in het organiseren van fietstours. Er zijn verschillende tours die je kunt doen. Wij kozen voor de tour van 5 uur en deze tour was een leuke mix van natuur, cultuur en een stukje authentiek Bangkok. Co zelf is in 2012 helaas overleden, maar het bedrijf wordt nog steeds gerund naar het idee van Co.

Souvenirs shoppen op een markt in Bangkok 

De markten in Bangkok zijn bekend en populair onder toeristen. Je vindt in elke stadswijk wel een markt, maar niet alle markten zijn even leuk om te bezoeken. Wij bezochten zelf de Pat Pong night market en ik moest wennen aan het aantal Go-go bars die vooral de mannelijke toeristen naar binnen probeert te krijgen. Google van te voren de markt die je wilt gaan bezoeken en je krijgt al snel een goede indruk of deze markt wat voor jou is.

Bang Rak

Hier kwamen wij eigenlijk per toeval terecht en we werden meteen enthousiast over deze wijk. Deze wijk is nog een stuk minder toeristisch en echt op elke straathoek vind je de lekkerste eetstalletjes. Loop hier gewoon rond en laat het leven van Bangkok aan je voorbij razen! En vergeet natuurlijk niet een Pad Thai te eten bij één van de vele straatstalletjes.

Dit zijn de bezienswaardigheden in Bangkok die je wat mij betreft niet mag missen tijdens je eerste bezoek aan deze heerlijke stad. Ben jij wel eens in Bangkok geweest en wat mag je volgens jou echt niet missen tijdens je eerste bezoek aan Bangkok?