Als dit artikel online komt zijn wij ons aan het verzamelen op de luchthaven van Eindhoven. Vandaag vertrekken we namelijk naar BOEDAPEST! En dit keer gaan we niet met zijn tweetjes maar met het hele gezin. Super leuk en gezellig! Vijf jaar geleden waren mijn ouders 25 jaar getrouwd en zijn we met het hele gezin naar Tenerife geweest. Deze leuke traditie wilden mijn ouders graag iedere vijf jaar gaan voortzetten en daarom zijn wij op dit moment onderweg naar Boedapest.

De hoofdstad van Hongarije

We zullen met zijn allen drie nachten in de hoofdstad van Hongarije verblijven en vliegen op zondag weer terug naar Eindhoven. We zijn in totaal met zijn zessen en hebben een hele leuke Airbnb gehuurd. Deze Airbnb zit midden in het centrum van de stad en is van alle gemakken voorzien! Er is een heerlijke ruime woonkamer, een gezellige keuken en er zijn drie slaapkamers met drie badkamers. Erg fijn! We komen straks rond 11:00 aan op het vliegveld van Boedapest en reizen vervolgens met het openbaar vervoer verder richting het centrum. 

Wat gaan we in Boedapest doen?

Jelmer en ik hebben in 2016 al eens een citytrip naar Boedapest gemaakt. We vonden het toen een enorm leuke stad en hebben genoten van alle mooie bezienswaardigheden. Dit keer willen we vanmiddag alvast het stadsdeel Boeda gaan bezoeken en vanavond gezellig met zijn allen een hapje eten. Morgen staat er in de ochtend een mooie fietstour met een Nederlandse gids op de planning en voor de middag hebben we nog niet zoveel gepland. ’s Avonds willen we in ieder geval naar de dansende muziek fontein op het Margaret eiland. De vorige keer vonden we dit zo super leuk, dat we er misschien wel twee uur hebben gezeten. Hopen dus op een beetje mooi weer!

Zaterdag is alweer onze laatste dag in Boedapest. We vliegen zondag pas terug, maar dat is zo vroeg in de ochtend dat je het eigenlijk geen dag meer mag noemen. Zaterdagochtend gaan we het stadsdeel Pest verkennen en willen we aan het einde van de middag de trip afsluiten met het heerlijke badhuis Széchenyi. Vooral mijn moeder is een echte waterrat en ze praat al een jaar over dit badhuis! We gaan dus zeker even goed de tijd nemen om hier even lekker te relaxen.  

Ben jij al eens in Boedapest geweest? Wat mogen we volgens jou echt niet missen in Boedapest? Of heb je nog tips voor leuke en gezellige restaurantjes?