Vandaag vertrekken wij naar Vietnam! Ik heb er super veel zin in en we kijken er naar uit om dit prachtige land te ontdekken. We vliegen vanmiddag om 17:50 vanaf Amsterdam met een tussenstop in Bangkok naar de hoofdstad van Vietnam: Hanoi. Zoals jullie van ons gewend zijn laten we jullie altijd vooraf met een onderweg naar artikel weten wat we allemaal van plan zijn en hoe onze reis eruit gaan zien. Dit keer leek het ons leuk om dit te doen aan de hand van de klaar voor vertrek-tag van Travellers of the World.

De bestemming en reis 

Waar ga je heen?
Onze reis gaat naar Vietnam! Het is voor ons de derde keer dat we naar Azië reizen en we hebben er super veel zin in.

Wat voor soort reis ga je maken? (rondreis, zonvakantie etc. )
Wij gaan backpacken! Wij zijn van plan om met onze backpacks van Noord naar Zuid Vietnam te reizen. We beginnen in de hoofdstad Hanoi en eindigen in Ho Chi Minh stad.

Hoe lang ga je?
Drie weken!

Hoe lang geleden is deze reis / vakantie geboekt?
Eigenlijk nog helemaal niet zo heel lang geleden. Tot een maand geleden zouden wij nog naar Nicaragua gaan. Het reisadvies voor Nicaragua is helaas negatief geworden en hierdoor hebben wij onze reisplannen moeten aanpassen.

Wat is er allemaal vastgelegd?
Onze vluchten naar Hanoi en weer terug naar Amsterdam en de eerste twee overnachtingen in Hanoi. Verder nog helemaal niets! We gaan het in Vietnam allemaal eens rustig bekijken en wat we allemaal willen zien.

Waar kijk je het meest naar uit?
Ik kijk uit naar weer een reis door een Aziatisch land. De chaos van de steden, het lekker eten en natuurlijk de prachtige natuur. Daarnaast lijkt me de stad Hoi An super fijn om eventjes te relaxen. 

Waar zie je stiekem tegenop?
De lange reistijden. Ik ben geen fan van nachtbussen, maar als je een beetje tijdwinst wilt maken moet je hier wel gebruik van maken. Daarnaast ben ik vorig jaar in Peru behoorlijk ziek geweest en hoop dat het dit jaar allemaal goed gaat! 

Bagage

Hoeveel kilo ruimbagage staat er op dit moment klaar?
We hebben nog onze backpacks net dicht geklikt en meteen op de weegschaal gegooid! We hebben allebei precies 11,6 kilo! Ik had gehoopt onder de 11 kilo te blijven, maar we hebben veel zonnebrand en deet mee wat alleen maar minder wordt in Vietnam!

Hoeveel kilo handbagage gaat ermee?
Dat weten we nog niet precies! Mijn handbagage zal niet heel veel zijn, maar die van Jelmer des te meer. We moeten het nog inpakken, maar bij Jelmer gaat in ieder geval zijn laptop, camera en GoPro mee. Dat tikt qua gewicht best wel aan. 

Wat ontbreekt er nooit in je handbagage en zit er nu ook zeker in?
Bij Jelmer is dat natuurlijk zijn camera! Omdat de camera in de handbagage natuurlijk veel veiliger is. Verder heb ik altijd eten en drinken bij me, de opladers van mijn mobiele telefoon, iets om te lezen en mijn vliegtuigoordopjes.

Wat vergeet je altijd?
We vergeten bijna nooit echt iets. Wel soms van he waarom hebben we dat nu niet meegenomen, maar alles is bijna overal wel te koop. Wat we wel bijna altijd vergeten is om onze pinpassen op wereld te zetten. Je zult vast denken huh? Maar hoe vaak wij al niet in het buitenland hebben gestaan zonder dat er geld uit de muur kwam! Gelukkig is er tegenwoordig bijna overal internet en is ook dit probleempje weer snel opgelost.

Vervoer

Hoe ga je naar de plek van bestemming?
Wij gaan met de trein richting Schiphol en reizen vanaf daar verder met het vliegtuig! We vliegen met KLM tot aan Bangkok en vanaf Bangkok verder met Vietnam Airlines.

Wat is jouw ‘heenreis’ (of ‘terugreis’) outfit?
Altijd hetzelfde! Een soort joggingachtige broek van de Only met een simpel t-shirt, een vestje en mijn all-stars. Lekker simpel en het zit heerlijk. Van de broek van Only heb ik er ondertussen al drie versleten. De broek zit lekker (als een jogging), maar fungeert op reis ook nog prima als lange broek.

Als je gaat rondreizen, hoe wil je dit gaan doen op de plek van bestemming?
Dat weten we dus nog niet zo goed, omdat onze route nog niet helemaal is bepaald. We zullen in ieder geval een paar keer een nachtbus of nachttrein pakken we denken erover om één keer een binnenlandse vlucht te nemen. Hoe en wat moeten we nog uitzoeken.

Overnachten

Waar wil / ga je overnachten?
We zullen zoveel mogelijk slapen in fijne hotels, guesthouse of hostels (wel privékamer). We zijn niet zo heel veel eisend, maar vinden af en toe een beetje luxe wel fijn!

Wat is het belangrijkste aan een overnachting?
Dat het schoon is! Daarnaast vind ik het ook wel lekker als het niet te rumoerig is. Verder als er een bed staat en als ik kan douchen (al is het koud) vind ik het prima.

En nu….

Hoe kunnen we je volgen tijdens de reis?
Niet! haha. We hebben afgesproken zo min mogelijk op social media te zijn en willen ook tijdens onze reis niet bloggen! Wel hebben we goed vooruit gewerkt, zodat er elke week twee nieuwe artikelen online komen op www.billenblootkokosnoot.nl. Normaal gesproken zijn we altijd behoorlijk actief op Instagram tijdens het reizen, maar dit keer willen we eventjes helemaal relaxen en helemaal nergens mee bezig zijn. Als we zin hebben posten we een foto en anders niet.

Ben je klaar voor vertrek?
Ja, zo goed als! Straks gaan we nog lekker lunchen en dan zijn we er helemaal klaar voor. We hebben er super veel zin in en kijken uit naar een mooie reis! Doeg!