Milaan is de noord Italiaanse stad met 1,3 miljoen inwoners. Als je op internet zoekt naar een citytrip naar Milaan dan zijn de meningen nogal verdeeld. De een vindt Milaan een te dure en opgedirkte stad en de ander vindt het juist een geweldige fijne plek. Milaan heeft ons positief verrast en met onze negen leukste tips voor een citytrip naar Milaan hoef je je in ieder geval niet te vervelen!

1. Bezoek de prachtige Duomo

We kunnen natuurlijk niet anders dan beginnen met dit prachtige bouwwerk. Milaan is bekend om deze prachtige kerk en toen wij om 23:00 aankwamen in Milaan en onze metro uitstapten stonden we gelijk oog in oog met dit prachtige gebouw. Van de buitenkant is het al prachtig om naar deze kerk te kijken, maar van binnen is het één en al pracht en praal. Je kunt ook het dak bezoeken voor een mooi uitzicht over de stad. De Duomo is de grootste rooms-katholieke kathedraal van Italië!

Citytrip naar Milaan, Duomo, kerk

2. Ijsjes eten bij Grom

Als de Italianen ergens goed in zijn dat is het wel in ijs maken! Wij hebben in Milaan meerdere keren een ijsje gegeten bij een IJssalon van Grom en alle keren was het ijs echt verrukkelijk. Je moet soms even in de rij staan maar het is het meer dan waard.

3. Winkelpassage Galleria Vittoria Emanuelle II

Deze prachtige winkelpassage vindt je dichtbij het Domplein en is volledig overdekt. In deze prachtige straat vindt je de duurste designwinkels. Niet alleen de winkels zijn een lust voor het oog, ook de mozaïekvloer en de prachtige glazen plafond zijn prachtig!

Citytrip naar Milaan, Winkelpassage Galleria Vittoria Emanuelle II

4. Eten in de wijk Navigli

Navigli is een van de leukste en fotogeniekste wijken van Milaan. In deze wijk vind je het kanaal Naviglio Grande, waaraan zich de gezelligste terrassen van de stad bevinden. Je kunt er heerlijk Italiaans eten en genieten van het fijne Italiaanse leven. Een klein aandachtspuntje zijn wel de muggen. Ben je in het muggenseizoen? Zorg dan voor genoeg bescherming anders wordt je echt volledig lek geprikt.

Citytrip naar Milaan,

5. San Siro stadion

Wij hebben zelf deze spot niet bezocht, omdat wij beiden geen voetbalfan zijn. Toch wilde ik deze plek wel hier benoemen. Vanuit de stad Milaan bezoek je heel eenvoudig het San Siro stadion. Tickets om het stadion van binnen te bekijken boek je via internet of aan de kassa en als voetbalfan heb je hier gegarandeerd een leuke tijd!

6. Basilica di San Lorenzo Maggiore

De basilica di San Lorenzo Maggiore is een kerk uit de vierde eeuw na Christus en is daarom één van de oudste Rooms-Katholieke kerken van de wereld. Voor de basiliek is een plein met een aantal zuilen waar je heerlijk kunt relaxen. De kerk is gratis te bezoeken en toen wij er waren was er zelfs een trouwerij!

Citytrip naar Milaan, Basilica di San Lorenzo Maggiore

7. Giardini Pubblici Indro Montanelli

Dit stadspark is de tuin van de inwoners van Milaan. Het park is overwegend groen en je kunt er heerlijk uitrusten na een lange dag in de stad Milaan. Er staan veel leuke fonteintjes, bankjes en meerdere standbeelden. Als je op een van de bankjes neerstrijkt zie je het Milanese leven aan je voorbij trekken.

8. Het laatste avondmaal

Wij waren maar twee dagen in Milaan en moesten keuzes maken en hebben de muurschildering het laatste avondmaal van Leonardo da Vinci dan ook moeten overslaan. Toch kan deze muurschildering niet ontbreken in dit lijstje. Naast de Duomo is deze muurschildering waarschijnlijk de grootste bezienswaardigheid van Milaan. Het kunstwerk is 460 x 880 cm groot en je vindt het in Santa Maria della Grazie kerk.

9. Shoppen!!

Als je in de modehoofdstad van de wereld bent moet je natuurlijk ook even shoppen! Milaan beschikt vooral over veel (heel veel) designwinkels en dat is voor ons net iets boven budget. Daarom hebben wij vooral aan windowshoppen gedaan! Zelf ben ik groot fan van leren handschoenen en heb me zelf daarom getrakteerd op een mooi paar uit Milaan! Nog steeds ben ik super blij met deze handschoenen en het was super leuk om deze in Milaan te shoppen. Ik shopte ze bij Sermoneta Gloves.

Sermoneta Gloves

Heb je meer tijd? Dan zou ik zeker nog lekker gaan struinen door de wijk Brera. Brera is de artistieke wijk van Milaan en super leuk om hier lekker rond te dwalen. Ben jij wel eens op citytrip naar Milaan geweest en wat is volgens jou de bezienswaardigheid die je niet mag missen?