Tokio is de hoofdstad van Japan en is enorm! In totaal sliepen wij zes nachten in Tokio en hebben nog niet eens de helft gezien. Tokio bestaat uit 23 wijken en telt meer dan 13 miljoen inwoners. Alle wijken in Tokio zijn weer onderverdeeld in districten. In dit artikel delen we met jullie onze favoriete wijken in Tokio? Waarom is deze wijk favoriet en wat kan je van deze wijk verwachten?

Bron: https://tokyo.nl/wijken/

Shibuya

In de wijk Shibuya vind je onder andere de districten Shibuya en Harajuku. Deze twee districten vonden wij fantastisch. In Shibuya is het altijd mega druk en vind je het drukste kruispunt ter wereld. Dagelijks, in de spits, steken er per groen stoplicht 2500 mensen over! Bizar om te zien! Harajuku is het moderne mode district van Tokio. In Harajuku vind je jonge Japanners die kleurrijk over straat lopen, je vind er mooie winkels en je kan er heerlijk eten.

Shinjuku

Shinjuku is mijn favoriete wijk in Tokio. In Shinjuku is het altijd enorm druk en is bijna een kleine afspiegeling van heel Tokio. Overal vind je fijne restaurants, hippe winkels en word je ’s avonds verblind door alle reclameborden. Daarnaast is het goed bereikbaar met zowel de trein, bus en metro.

Hoteltip: APA Hotel & Resort Nishishinjuku-Gochome-Eki TowerBooking.com

Chiyoda 

De wijk Chiyoda zeggen de meeste mensen niet zo veel, maar zeg je Akihabara dan gaan bij de meeste mensen die in Tokio zijn geweest wel een lichtje branden. Akihabara is de gamewijk van Tokio waar zowel de Japanse bevolking als toeristen zich 24u kunnen vermaken in gamehallen. Daarnaast vind je er een paar extreem grote elektronica winkels. Super leuk om hier een spelletje te wagen in één van de gamehallen.

Taitõ

In de wijk Taitõ vind je de districten Ueno en Asakusa. Ueno hebben wij niet bezocht, maar Asakusa vonden wij een heerlijke plek in Tokio. Onze eerste drie nachten in Tokio sliepen wij hier in het APA Hotel Asakusa Tawaramachi Ekimae. Een fijne rustiger plek in Tokio met als hoogtepunt de Sensoji tempel. In de buurt vind je heel veel fijne restaurantjes en is een fijne plek om voor het eerst kennis te maken met Tokio.

Hoteltip: APA Hotel Asakusa Tawaramachi Ekimae

Dit waren onze vier favoriete wijken in Tokio. Naast deze wijken hebben wij nog een paar andere wijken bezocht, maar met een bezoek aan deze wijken in Tokio krijg je een goede indruk van deze gigantische stad.