De 7 wereldwonderen je hebt er vast wel eens van gehoord. In 2007 werd door de New7Wonders Foundation een nieuwe lijst gepresenteerd met 7 ‘nieuwe’ wereldwonderen. Dit werd gedaan, omdat een aantal wonderen uit de originele lijst niet meer bestaan. Deze ‘nieuwe’ wereldwonderen worden ook wel de 7 moderne wereldwonderen genoemd. Inmiddels hebben wij twee van deze zeven wereldwonderen mogen bezichtigen, maar ooit hoop ik ze allemaal te mogen zien.

#1 Chichén Itzá

Het aller eerste wereldwonder is de Chichén Itzá. De Chichén Itzá is te vinden in Mexico en was een van de belangrijkste steden van de Maya’s. Hier vind je onder andere de piramide van Kukulcán welke diende als een belangrijke tempel. De piramide is al in de 9e eeuw gebouwd. Naast de piramide is er in Chichén Itzá nog veel meer te bewonderen. Het is een enorm complex waar je gemakkelijk een dag kan vermaken.

#2 Cristo Redentor

In onze top 5 wereldsteden bucketlist benoemde ik al dat ik graag Rio de Janeiro wil bezoeken om het enorme Cristo Redentor beeld. Cristo Redentor is een enorm standbeeld van Jezus Christus. Het beeld is 38 meter lang en staat op een hoge berg uitkijkend over de stad Rio de Janeiro.

#3 Colosseum

Niet alle moderne wereldwonderen zijn alleen te vinden aan de andere kant van de wereld. Het Colosseum bevindt zich in Italië. In de hoofdstad Rome is dit enorme amfitheater te zien en is het is er altijd enorm druk met toeristen. Het amfitheater is gebouwd in de eerste eeuw na Christus door de Flavische Keizer.

#4 Chinese Muur

Nog zo’n wereldwonder die hoog op mijn bucketlist staat. De Chinese muur. Ik weet niet waarom dit wereldwonder me zo fascineert, maar het lijkt me bijzonder om dit ooit eens te mogen bezoeken. De muur is ongeveer 6400 kilometer lang en kronkelt door het Chinese landschap.

#5 Machu Picchu

Dit wereldwonder hebben wij zelf mogen bezichtigen en wat was het fantastisch! Machu Picchu is de bekendste Inca ruïne ter wereld. De bouw van deze enorm Inca stad stamt uit de 15e eeuw. Doordat de stad behoorlijk afgelegen ligt zijn de wetenschappers er nog steeds niet helemaal over uit waarom deze stad ooit is gebouwd.

#6 Petra

Petra is het tweede wereldwonder dat we zelf hebben mogen bezichtigen. De stad Petra was meer dan 2000 jaar geleden de hoofdstad van de Nabateeërs en is in 1813 herontdekt. Petra heeft een totale oppervlakte van meer dan 100 vierkante kilometer en is vooral bekend vanwege de indrukwekkende graftomben en tempels. De meeste toeristen komen niet verder dan de Treasury, maar de stad heeft zoveel meer te bieden.

#7 Taj Mahal

Het laatste wereldwonder is de enorme witte marmeren mausoleum Taj Mahal in India. Shah Jahan liet het grafmonument bouwen tussen 1632 en 1648. Het was de laatste rustplaats voor zijn geliefde echtgenote die in 1631 was overleden. Niet alleen het gebouw is prachtig om te zien ook de omliggende tuinen zijn een lust voor het oog. De Taj Mahal staat op een verhoogd platform aan de rivier in de plaats Agra.

Dit zijn de 7 moderne wereldwonderen. Een mooi lijstje met stuk voor stuk bucketlist bezienswaardigheden. Wij hebben het geluk gehad om al twee van de zeven te mogen bezichtigen en hopelijk volgen er snel meer. Naast de 7 moderne wereldwonderen heeft de New7Wonders ook nog zeven natuurwonderen en andere lijstjes samengesteld. Welk wereldwonder heb jij al gezien?

De foto’s in dit artikel zijn op de foto’s van Machu Picchu en Petra na afkomstig van Pixabay.