Vanmiddag vertrekken wij richting Schiphol voor een 9 daagse rondreis door Jordanië. In deze 9 dagen proberen we zoveel mogelijk van Jordanië te zien en te ontdekken! Vanaf Amsterdam vliegen we via Frankfurt in zo’n 5 uur naar de hoofdstad Amman, waar we de eerste twee nachten zullen verblijven. Naast Amman willen we de volgende bezienswaardigheden zeker gaan bezoeken:

Petra
Waarschijnlijk de meest bekende bezienswaardigheid van Jordanië is Petra en is eigenlijk ook wel één van de meest doorslaggevende redenen geweest dat we graag naar Jordanië wilden. Petra is een eeuwenoude stad welke is gelegen in een kloof en gedeeltelijk is uitgehakt in de rotsen. De prachtige rode kleuren van de oude stad zorgen ervoor dat deze stad iets adembenemends heeft! De historische stad is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO en behoort tot één van de moderne zeven wereldwonderen.

Wadi Rum
De Wadi Rum woestijn is de grootste woestijn van Jordanië en is bekend vanwege de mooie rotsformaties. In Wadi Rum zullen we verblijven in een tentenkamp middenin de woestijn en mee-eten met de Bedoeïen! Het lijkt me een unieke ervaring en hopelijk kunnen we gaan genieten van een geweldige sterrenhemel en een prachtige zonsopkomst middenin de woestijn.

Dode Zee
De dode zee is het laagst gelegen punt op aarde en ligt meer dan 400 meter onder zeeniveau. De zee, wat eigenlijk een meer is, ligt op de grens tussen Jordanië, Israël en Palestina. De zon zorgt ervoor dat deze zee langzaam verdampt en steeds kleiner en zouter wordt. Door het hoge zoutgehalte kun je er als mens in drijven! Drijven in de dode zee lijkt me een unieke ervaring en willen we dan ook zeker niet missen op onze rondreis door Jordanië. Eigenlijk is het gewoon altijd een soort van bucketlist dingetje geweest met een boekje en een drankje drijvend op het water!

Aqaba
De badplaats Aqaba is niet zo’n hoogstaand puntje als de vorige locaties maar vanaf Aqaba heb je een prachtig uitzicht om de omliggende landen zoals Israël, Saoedi-Arabië en Egypte! Sinds 4000 voor Christus wonen er hier mensen en er is dan ook genoeg te zien in de stad. Daarnaast is ook de onderwaterwereld in Aqaba prachtig en we hopen hier dan ook even tijd te hebben om onze snorkels te pakken!

De meest gestelde vraag van de afgelopen dagen is denk ik toch wel: Jordanië? Is dat wel veilig? Omdat Jordanië in het Midden-Oosten ligt wordt het vaak vergeleken met de situaties in de omliggende landen. De situatie in Jordanië staat hier echter los van en is relatief veilig!

Via Instagram zal ik aankomende week lekker veel foto’s posten van het prachtige Jordanië en jullie op de hoogte houden van onze reis. Hebben jullie nog tips voor Jordanië?