Whoehoe! Op dit moment ben ik gewoon onderweg naar New York! Hoe vet is dat! Dit keer zonder Jelmer maar met 3 super leuke vriendinnen. In New York gaan we ook nog eens super lieve vrienden bezoeken, welke vorig jaar zijn verhuist naar New York! We vliegen vanavond om 22:15 vanaf Schiphol naar IJsland waar we een overstap hebben van 11 uur! Tijdens deze overstap gaan we een autootje huren en willen we IJsland een beetje gaan verkennen. De zon gaat in IJsland namelijk pas om 23:58 onder en komt om 02:59 alweer op, genoeg tijd dus om een klein beetje van IJsland te proeven.

Vanaf IJsland zullen we in een kleine 6 uur naar New York vliegen. In New York landen we donderdag om 12:25 lokale tijd waarna we met de metro naar ons gehuurde appartementje in Brooklyn zullen reizen. Het appartement ziet er super leuk uit en staat in een super leuke wijk, waarbij je met de metro binnen 20 minuten midden in het centrum bent!

In totaal zullen we 5 dagen in New York verblijven en hebben dus genoeg tijd om de stad te gaan ontdekken en gezellig bij te kletsen! Omdat we bijna allemaal nog nooit in New York zijn geweest en daarom redelijk wat bekende bezienswaardigheden zullen bezoeken, hebben wij ervoor gekozen om de New York CityPASS aan te schaffen. Met deze pas krijg je toegang tot 6 van de meest populaire attracties van New York.

De planning is om de met de New York CityPASS in ieder geval het Empire State Building, The Top of the Rock, Statue of Liberty & Ellis Island en het 9/11 Memorial & Museum te bezoeken. Met deze CityPASS krijg je zelfs twee keer toegang tot het Empire State Building! Je kunt het enorme gebouw met het prachtige uitzicht een keer overdag bezoeken en een keertje ’s avonds, wat me super tof lijkt! Naast de bezienswaardigheden van de New York CityPASS zullen we ook zeker nog een bezoekje gaan brengen aan Times Square, Central Park, Williamsbrug, Wallstreet, Union Square en gaan we proberen om een musical bij Broadway mee te pakken. Ik heb er onwijs veel zin in! Heb jij nog leuke tips voor New York?