Het is weer tijd voor een nieuwe citytrip en ik heb er onwijs veel zin in! We hadden allebei nog een paar vakantiedagen over en hoe kun je deze beter besteden als tijdens de kerstperiode? Omdat er altijd heel veel collega’s ussen Kerst en Oud&Nieuw vrij willen, hebben wij besloten om juist lekker vóór de Kerst te gaan. We vertrekken morgenochtend vanuit Rotterdam om 08:58 met de Thalys naar Parijs! We hebben best lang zitten twijfelen tussen Londen en Parijs en hebben uiteindelijk voor Parijs gekozen. We zijn beiden nog nooit in Parijs geweest en hebben erg veel zin in dit nieuwe tripje.

Eiffeltoren

bron: pixabay.com

Thalys
Zoals jullie net al even konden lezen hebben wij gekozen om naar Parijs te reizen met de Thalys. Hoewel de vliegtickets bijna €40,- per persoon goedkoper waren, hebben wij toch voor de Thalys gekozen. Met de trein heb je net dat stukje meer flexibiliteit wat je met het vliegtuig net iets minder hebt. Zo kunnen wij vertrekken vanaf Rotterdam, konden we kiezen uit meerdere vertrektijden en hoef je niet ruim van te voren aanwezig te zijn. De Thalys brengt je in 2 uur en 37 minuten naar Gare du Nord in Parijs! 

Thalys Parijs

bron: pixabay.com

Hotel
In Parijs zijn zoveel hotels te vinden dat we lastig een keuze konden maken. Na het lezen van meerdere blogs hebben we uiteindelijk gekozen voor het in 2017 geopende CitizenM Paris Gare de Lyon. De kamers zijn vrij klein, maar alles wat je nodig hebt zit er in. Zo heeft elke kamer een kingsize bed, een heerlijke regendouche en een kleine koelkast. Maar het leukste van de kamer is toch wel de Moodpad, hiermee kun je alles in de kamer regelen van het licht tot het instellen van je wekker! Dit super leuke, nieuwe en hippe hotel ligt aan de Seine en op loopafstand van de wijk Le Marais.

Seine Parijs

bron: pixabay.com

Planning
En dan nu het belangrijkste, wat staat er op de planning in Parijs? Eigenlijk hebben we gewoon nog niet echt iets gepland. Natuurlijk willen we de Eiffeltoren, Champs-Élysées, het Louvre en de Notre Dame zien! Daarnaast wil ik ook proberen om ergens onder een grote kerstboom te gaan schaatsen en hoop ik de heerlijkste macarons ooit te gaan proeven. Verder zien we het eigenlijk wel en gaan we lekker rond struinen door de straatjes van Parijs en genieten van het heerlijke Franse Leven! Heb jij nog tips of aanraders wat we zeker niet mogen missen in Parijs?