Begin deze maand vlogen wij met een vroege ochtendvlucht naar Boedapest. Toen wij deze tickets kochten dachten we dat we de vlucht van 09:00 gemakkelijk zouden kunnen halen als we deze ochtend met het openbaar vervoer naar Eindhoven zouden reizen. Toen we een week voor vertrek de routeplanner checkten, kwamen we tot de conclusie dat dit door ons net iets te rooskleurig was ingeschat. Om de vlucht te kunnen halen zouden we al om 05:00 met de trein moeten vertrekken. Dat betekend om 04:00 de wekker, omdat we ook nog een klein stukje naar het station moeten lopen. Na een klein overleg besloten we uiteindelijk om er voor te kiezen de nacht voor vertrek in Eindhoven te overnachten. En waar kan dat nou beter als boven de terminal van Eindhoven Airport?

Het hotel

Het hotel bevindt zich letterlijk boven de terminal van Eindhoven Airport. Dit is natuurlijk super handig en een dik pluspunt! Als je incheckt bij de receptie zie je ook gewoon de incheckbalies van luchtvaarmaatschappijen onder je liggen! Dichterbij de luchthaven kan dus gewoon niet. We boekten onze kamer via booking.com en betaalden voor één nacht €88,-. Bovenop dit bedrag kwam nog wel een klein bedrag van €3,50 p.p. voor de toeristenbelasting.

De kamers

De kamers van het hotel zijn vrij basic, maar van alle gemakken voorzien! Het bed is een heerlijke boxspring en wij hadden vanuit ons bed gewoon zicht op de vliegtuigen! De badkamer is voorzien van fijne toiletartikelen, de wifi is goed en er is een mogelijkheid om koffie en thee te zetten op je kamer. In dit hotel zullen de meeste gasten hooguit één nacht overnachten om net zo als ons een vroege ochtendvlucht te halen of voor zakelijke gelegenheden. De kamers zijn volledig geluidsdicht wat er voor zorgt dat je heerlijk uitgerust aan je reis kan beginnen!

In en uitchecken

Wat mij vooral verbaasde in dit hotel is dat het in en uitchecken heel erg snel ging. Dit is natuurlijk super fijn en waarschijnlijk ook extra belangrijk als je een hotel op de luchthaven hebt! Voor het uitchecken hoef je niets anders te doen dan je kamerdeur achter je dicht te trekken en vervolgens het pasje in een box bij de receptie te gooien. Heel eenvoudig en je hoeft nooit meer in de rij te staan tot een receptie medewerker beschikbaar is.

Eten & Drinken

Wij hebben hier zelf geen gebruik van gemaakt, omdat we er echt enkel en alleen voor de overnachting kwamen. Echter biedt het hotel wel mogelijkheden en zag vooral de bar er gezellig uit. Als je hier iets te drinken besteld kijk je uit op de terminal! Genoeg te kijken dus. In het restaurant wordt er iedere ochtend een ontbijtbuffet gereserveerd, maar de Albert Heijn en de Starbucks bevinden zich onder het hotel in de terminal. Door in de terminal een ontbijtje te halen bespaart het je fijn wat geld.

Vertrek jij binnenkort met een vroege ochtendvlucht naar je nieuwe bestemming? Overweeg dan zeker een nachtje in dit hotel, zodat je uitgerust aan je nieuwe avontuur kan beginnen. Niet alleen Eindhoven Airport heeft hier voor mogelijkheden, maar Schiphol natuurlijk ook. In dit artikel lees je alle informatie over Park, Sleep, Fly Schiphol.