Japan staat niet bekend als budget reisbestemming. We krijgen dan ook vaak de vraag of Japan leuk is voor backpackers en of er betaalbare accommodaties te vinden zijn. Het antwoord daarop is JA! Japan is zeker leuk voor backpackers en er zijn betaalbare accommodaties te vinden. Verwacht geen prijzen als in Vietnam of Sri Lanka, maar vanaf € 45,- kun je een prima twee persoonskamer vinden. In dit artikel delen we onze favoriete accommodaties waar je kan overnachten in Japan.

Overnachten in Japan 

Overnachten in Japan kun je zo duur of zo goedkoop maken als je zelf wilt. Wij sliepen altijd in een privé twee persoonskamer. Soms met eigen badkamer en soms met een gedeelde badkamer. We vinden het belangrijk dat een kamer schoon is en dat er een fijne sfeer heerst. Schoon is het in Japan zeker! Eigenlijk was elke accommodatie waar wij verbleven super schoon. In Japan kun je natuurlijk slapen in hotels of hostels, maar je kan ook kiezen voor een traditionele Ryokan. Deze traditionele Japanse manier van overnachten is vaak een stuk duurder, maar voor de ervaring wel een toegevoegde waarde. Om in Japan zeker te zijn van een fijne en betaalbare slaapplek is het aan te raden om je accommodatie vooraf te reserveren.

Accommodaties in Tokyo

Onze reis door Japan begon en eindigde in Tokyo. We verbleven als eerste in de wijk Asakusa wat een fijn plek is om je rondreis door Japan te beginnen. We verbleven in het APA Hotel Asakusa Tawaramachi Ekimae voor ongeveer € 80,- per nacht. Hiervoor hadden wij een kleine tweepersoonskamer, eigen badkamer, ontbijt en konden we gratis gebruik maken van de onsen.

Aan het einde van onze reis waren wij weer in Tokyo te vinden. Dit keer in de wijk Shinjuku. Wij sliepen weer in een APA hotel. Deze hotelketen vind je door heel Japan en zijn over het algemeen vrij betaalbaar en goed! Dit hotel hebben wij pas in Japan geboekt en was daarom ook een stukje duurder. In het APA Hotel & Resort Nishishinjuku-Gochome-Eki Tower sliepen wij voor €110,- per nacht. Wederom een eigen tweepersoonskamer, eigen badkamer, ontbijt en onsen.

Accommodatie in Nikko

Hier vonden wij het lastig om een fijne goedkope overnachting te vinden. We zijn uiteindelijk gegaan voor het Nikko Station Hotel 2. Een fijn hotel dichtbij het station. De prijs van deze kamer incl. eigen badkamer was € 82,-. Het ontbijt was inbegrepen, terwijl dit niet op booking.com vermeld stond. Restaurants zijn er op loopafstand en het hotel ligt in rustige wijk.

Accommodatie in Kyoto 

In Kyoto verbleven wij drie nachten in het gezellige WeBase Kyoto. Een gezellig hostel op loopafstand van het centrum. We hadden hier een eigen tweepersoonskamer, maar met een gedeelde badkamer. Op elke verdieping waren er een aantal toiletten en in de kelder was de gemeenschappelijk badkamer te vinden. Hier waren ook wasmachines en drogers. De gemeenschappelijk ruimte waar je ’s ochtends ook kunt ontbijten is leuk ingericht en zitten vaak mensen te werken of te relaxen. Hier sliepen wij voor €42,- per nacht inclusief ontbijt!

Accommodatie in Kõya-San

Een reis door Japan is eigenlijk niet compleet zonder een overnachting in een Ryokan. In een Ryokan beleef je de traditionele Japanse levensstijl en tradities. Je slaapt hier op een futonbedje (vergelijkbaar met een dik dekbed) en de muren zijn van papier. Slapen in een Ryokan is duurder als in een hotel of hostels. In Kõya-San sliepen wij bij monniken. Een behoorlijk duur geintje, maar iedere euro waard. Voor een overnachting in deze Ryokan betaalden wij € 246,-! Dit was wel inclusief ontbijt en diner.

 

Accommodatie dicht bij het vliegveld Narita Tokio

Onze laatste nacht in Tokyo verbleven wij dichtbij het vliegveld. We vlogen ’s ochtends vroeg weer richting Amsterdam en vonden het fijn om niet eerst naar het vliegveld te reizen. Voor € 70,- sliepen wij in het Hotel Mystays Premier Narita. Een mega groot hotel (incl. 24u supermarkt) en een fijne grote kamer. Grote kamers zijn in Japan schaars dus dat was na twee weken een welgekomen verassing. Het hotel heeft een gratis shuttelservice van en naar het vliegveld. De vetrektijden zijn te vinden op booking.com en het was allemaal erg goed geregeld.

In Japan is het ook nog mogelijk om in een capsule te overnachten. Een unieke ervaring, maar vaak duurder als een hotel of hostel. Wij hebben daarom hier niet voor gekozen. De prijzen zijn gebaseerd op een verblijf in mei 2019. Actuele prijzen en beschikbaarheid zijn via de links te vinden. Wij hebben in Japan zowel duur, goedkoop als middelmatig overnacht. Vind jij de prijzen van accommodaties in Japan mee of tegenvallen?