“Ze noemen dit een hostel, maar dit is een paleis”, met deze zin werden we verwelkomt door een andere gast van Casas Viejas in Minca en eigenlijk kunnen we hem alleen maar gelijk geven. Casas Viejas is een geweldig hostel midden in de bergen van de Sierra Nevada. Overal waar je kijkt zie je de prachtige natuur van dit gebied. Het hostel werd geopend in 2016 en is sindsdien alleen maar aan het uitbreiden en zijn vaak volledig vol geboekt.

Casas Viejas

Het hostel Casas Viejas ligt midden in de bergen van de Sierra Nevada. Het hostel is prachtig, maar nog mooier is de prachtige natuur. Overal waar je kijkt zie je bergen en groen. Helemaal in de verte zie je een kleine glimp van de stad Santa Marta. Wij boekten dit hostel door de goede recensies op booking.com en werden gelijk verliefd op de bar, waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Toen wij boekten hadden ze nog geen zwembad, maar tot onze verbazing was het zwembad net af toen wij arriveerden. Het panorama zwembad is in één woord GE-WEL-DIG. Naast het geweldige zwembad beschikt het hostel over een WC met uitzicht, een gezellig restaurant en bar, hangmatten en veel gezelligheid. In het hostel is er geen WIFI, omdat ze van mening zijn dat zonder WIFI gasten beter met elkaar en de natuur worden verbonden.

Eten en drinken

Doordat Casas Viejas behoorlijk afgelegen ligt ben je genoodzaakt om hier ook te eten. Gelukkig is het eten en drinken hier meer dan goed. Elke ochtend wordt er tussen 07:30 en 10:00 ochtends een ontbijt geserveerd. Je hebt keuze uit drie verschillende ontbijtjes gevarieerd tussen (10.000 – 15.000 COP). De lunch is elke middag om 13:00 en kost 15.000 COP. Het diner wordt elke avond geserveerd om 19:30 en je hebt keuze uit een twee verschillende maaltijden, waarbij één optie altijd vegetarisch is. Daarnaast is het mogelijk om snacks als sandwiches te bestellen. Water kun je hier drinken uit twee tappunten, waarbij het water gefilterd wordt. Ben je het water een keertje zat? Dan is de bar geopend van 14:30 tot 22:00.

Duurzaamheid

Wat dit hostel tevens anders maakt dan andere hostel is het thema duurzaamheid. Het hostel vindt de natuur super belangrijk en hebben enkele initiatieven genomen om de natuur te beschermen. Het water is afkomstig van een waterbron en het restaurant gebruikt enkel lokale en biologische producten. Wat ons betreft een super goed initiatief, waardoor deze prachtige natuur beschermt blijft.

Kosten

Overnachten kun je bij Casas Viejas al vanaf €14 per nacht. Je slaapt dan een in een slaapzaal met gedeelde badkamer. Wij sliepen voor €26 in een privé twee persoonskamer met gedeelde badkamer. Wil je liever alles voor jezelf? Dan betaal je voor een twee persoonskamer € 55.

Al enthousiast over Casas Viejas? Via deze link kun je direct boeken via booking.com

Tours en activiteiten

Casas Viejas biedt meerdere tours en activiteiten. Je kunt gaan hiken naar een waterval, paardrijden, vogels spotten, een yoga lesje volgen of een koffie tour doen. Alle tours worden georganiseerd door Casas Viejas zelf. Ben je niet zo van de tours dan kun je ook zelf een aantal activiteiten ondernemen. De omgeving is namelijk prachtig en vooral de Sunset Spot is goed te doen op eigen gelegenheid en onwijs mooi.

Hoe kom je er?

Wat mij betreft is dit het enige nadeel van Casas Viajas. De reis is er naar toe is niet eenvoudig. Wij moesten namelijk eerste met de taxi van Santa Marta airport naar het centrum van Santa Marta dit ritje duurt ongeveer 30 minuten. Vervolgens neem je vanaf het centrum van Santa Marta de bus (colectivo) naar Minca. De colectivo doet er ongeveer 45 minuten over en de rit bestaat uit veel bochten de kosten. Aangekomen in het stadje Minca moet je nog een stuk verder reizen, omdat Casas Viejas ver uit het centrum ligt. Je hebt de mogelijkheid om dit per jeep te doen. Dit kost je echter 100.000 COP wat behoorlijk veel is. Kun je een jeep met meerdere reizigers delen dan scheelt dit natuurlijk aanzienlijk in de kosten. Helaas waren er bij ons geen andere reizigers wie ook naar Casas Viejas reisden, waardoor wij achterop de motor gingen. Dit kost 20.000 COP per persoon wat een stuk goedkoper is en het is een hele ervaring. Ben je super sportief aangelegd en heb je weinig bagage mee? Dan kun je in 2 uur ook naar Casas Viejas wandelen.Booking.com