Het is vandaag blue monday! Blue monday wordt gezien als de meest deprimerende dag van het jaar. Hoewel we alweer druk bezig zijn met het maken van plannen voor de zomer, speelt er ook bij ons een klein winterdipje. We hebben daarom vandaag voor jullie een artikel met plekken welke we niet zo snel nog een keer zouden bezoeken. Op ons blog lees je meestal allerlei mooie en enthousiaste verhalen van alle mooie plekken welke we al bezocht hebben en op ons Instagram account proberen we zoveel mogelijk mooie foto’s met jullie te delen. Toch hebben wij op onze reizen al een paar keer een plek bezocht, welke toch een beetje tegen viel.

Genève

Dit was de eerste citytrip welke we samen maakten en de stad viel ons tegen. Misschien lag het aan de periode welke we er waren, aan het weer of onze onervarenheid, maar de stad heeft ons niet kunnen raken. We waren er maar twee en een halve dag en zelfs in deze korte periode verveelden we ons een beetje. Uiteindelijk hebben we een veel te dure trein genomen richting een kasteel 100 kilometer verderop, wat op dat moment een leuke aanvulling was op onze citytrip.

Gelukkig hebben we ons niet laten afschrikken door de ‘slechte’ ervaring van deze eerste citytrip en hebben daarna de kans gehad om heel veel mooie steden te zien. Natuurlijk hebben we wel genoten van elkaar, het eten en het lekkere weer. Meestal kun je in een stad er altijd wel wat van maken, maar Genève zullen we niet snel nog een keer bezoeken.

Plekken, Geneve, Zwitserland, Fontein

Hooverdam

Hier kan ik eigenlijk heel kort over zijn. Hou je niet van techniek of heb je weinig tijd in je rondje door West-Amerika? Maak dan geen stop bij de Hooverdam. De Hooverdam is een enorme dam in de Colorado river. We moesten voor dit hele gebeuren, maar liefst een uur in de file staan. Daarnaast ben ik  gewoon ook niet zo’n techniek mens. Ik vond het gewoon erg jammer, om hieraan een halve dag te spenderen terwijl in het westen van Amerika heel veel mooie andere plekken te bezoeken zijn.

Rainbow Mountain

Oké, ik ben bang dat er velen het hier mee oneens zijn, maar voor mij was het toch echt een kleine tegenvaller. (Jelmer, is het hier ook niet mee eens trouwens). De natuur is prachtig absoluut, maar of ik het de adem happende hike van zes kilometer op een hoogte van meer dan 5000 meter waard vond? Nee, voor mij niet. De kleuren van de berg zijn mooi, maar de foto’s welke je op Instagram tegenkomt zijn toch een stuk spectaculairder dan hoe het in het echt is! Het hele verhaal van Rainbow Mountain lees je hier. Wij hadden trouwens nog geluk met het bezoeken Rainbow Mountain. Sommige mensen hebben de zware hike gelopen en hebben vervolgens door de mist of sneeuw geen zicht op de berg.

Plekken, Peru, Rainbow mountain, Cusco.

Minneria National Park

Sri Lanka is zo’n geweldig mooi land dat er ik er met gemak twee maanden had kunnen rondreizen. Helaas hadden wij maar 2,5 week en moesten we keuzes maken. We hadden een aantal dagen een driver gehuurd en hij haalde ons over om het Minneria National Park te bezoeken. Het park is prachtig! Alleen zijn er zoveel toeristen dat je er niet de sfeer proeft welke je in andere parken wel proeft. Wanneer we bijvoorbeeld een kudde olifanten hadden gevonden, stond er binnen no time een hele cirkel met jeeps om de olifanten heen. Erg jammer voor de sfeer en natuurlijk ook totaal niet goed voor de beesten. We vonden het erg leuk om voor de eerste keer olifanten te zien, maar we hadden niet het waauw gevoel. Mocht je ooit naar Sri Lanka gaan kies dan voor een ander National Park als Minneria.

Plekken Sri lanka minerisa

Heb jij wel eens een plek bezocht welke je vond tegenvallen? Je moet dit overzicht natuurlijk wel met een korreltje zout nemen. Vele activiteiten zijn moment opnames en hebben vaak te maken met hoe je je op dat moment voelt! Zo scheurde ik bij de Hooverdam aan een steen mijn lievelingsjurkje kapot. En hadden we bij Mineria National Park al een hele dag Polonnaruwa erop zitten.