Tijdens onze reis naar Toscane bezochten wij in totaal vijf Toscaanse steden. Alle steden waren stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken, maar als we moesten kiezen hebben we wel een favoriet! Wij bezochten in deze week de steden Florence, Lucca, Pisa, San Gimignano en Siena en hebben deze vijf Toscaanse steden voor jullie gerankt. Welke stad is onze favoriet? En welke Toscaanse stad vonden we net iets minder leuk? Dat lees je in dit artikel.

#5 – Pisa

Wij vonden Pisa het minst leuk van de Toscaanse steden welke wij hebben bezocht. Hoewel ik het super leuk vond om de toren een keer van dichtbij te bekijken en alle mensen de gekste foto’s te zien maken vond ik Pisa verder minder boeiend. Zeker leuk om een dagje door heen te wandelen hoor, maar met alle andere mooie steden heeft Toscane meer te bieden dan de stad Pisa.

Toscaanse steden, Pisa

#4 – San Gimignano 

Hier had ik heel veel van verwacht en vond het eerlijk gezegd een klein beetje tegenvallen. Het stadje zelf is inderdaad mooi en het er naar toe rijden door het Toscaanse landschap is werkelijke prachtig. Maar het stadje zelf vond ik bijna volledig ingericht op toeristen en ik denk dat er bijna geen lokale mensen meer te vinden zijn. Wel is het stadje mooi om te zien en vanaf één van de vele torens heb je een prachtig uitzicht over Toscane.

Toscaanse steden san gimignano

#3 – Lucca

Naar Lucca kom ik zeker nog een keertje terug! Wat een leuke en knusse stad. Wij hebben over de stadsmuren gefietst en daarna nog even door het mooie en oude centrum gewandeld. In de stad vind je gezellige pleinen en aantal mooie kerken en gebouwen.

Lees ook: Droomvilla in Toscane: villa bij Pisa, Florence, Lucca, Siena, Arezzo of …

Toscaanse steden, Lucca

#2 – Florence

Ik heb lang getwijfeld tussen de nummer één en nummer twee, maar ik vond Florence uiteindelijk toch net iets minder verrassend dan de nummer één. Florence hebben wij één dag bezocht en dat was eigenlijk net iets te kort. Ik kom graag nog een keer terug naar Florence om meerdere bezienswaardigheden ook van binnen te kunnen bekijken. Waarom Florence toch ook voor één dag prima te bezoeken is lees je in dit artikel over Florence.

Toscaanse steden, Florence

#1 – Siena 

Wat is Siena een super fijne en heerlijke stad. Eigenlijk is Siena alles wat wij zoeken in een stad. Een aantal leuke bezienswaardigheden, een paar goede restaurants en een aantal super leuke en lekkere winkeltjes. Ook Siena hebben wij in één dag bezocht en hebben genoten van deze stad. Ik zal later zeker nog een artikel schrijven over deze stad om jullie mee te nemen naar deze fijne plek.

Toscaanse steden, Sienna

Ben jij wel eens in Toscane geweest en wat is jouw favoriete Toscaanse stad? Wij hebben bovenstaande vijf Toscaanse steden bezocht, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mooie Toscaanse steden. Mocht ik nog een keer naar Toscane reizen dan zou ik graag nog een keertje Lucca en Florence bezoeken en de voor mij nieuwe steden Volterra en Arezzo. Bezoek je niet alleen Toscane maar ook Zuid-Italië? Op de website van Natasja lees je alles over de mooiste stadjes van Zuid-Italië.