De Italiaanse stad Florence, of Firenzi zoals de Italianen de stad noemen, is de hoofdstad van de regio Toscane. De stad telt bijna 400.000 inwoners en ligt aan de rivier de Arno. Het centrum van Florence kent vele historische hoogtepunten en is daarom in 1982 opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Alleen daarom is het bezoeken van Florence al meer dan de moeite waard! In dit artikel laten wij jou zien welke 5 dingen je volgens ons echt niet gemist mag hebben tijdens jou bezoek van Florence.

Het prachtige bouwwerk de Duomo

Oké, we beginnen natuurlijk met de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad de Basilica di Santa Maria del Fiore of ook wel de Duomo genoemd. Vanaf elke straatje in de stad vang je wel een glimp op van dit fantastische bouwwerk. De Duomo is zowel van binnen als van buiten prachtig om te bezichtigen en het is veel groter dan je van te voren kan bedenken! Tip: wil je de Duomo niet alleen van buiten bezichtigen, maar ook van binnen? Zorg er dan voor dat je er op tijd bent. Gedurende dag worden de wachtrijen alleen maar langer en langer.

Bezoeken van Florance, Duomo, De Basilica di Santa Maria del Fiore, kathedrale basiliek

De mooie brug Ponte Vecchio

De Ponte Vecchio werd gebouwd over de rivier de Arno om de drukke handel stadsdelen met elkaar te verbinden. Op de brug vind je allerlei kleine winkeltjes waar ze vooral goud en juwelen verkopen. Het is leuk om over deze brug te wandelen, maar nog leuker is om deze brug vanaf de overliggende brug te bekijken. Vanaf Ponte Santa Trinita heb je een mooi uitzicht over de Ponte Vecchio en de rivier.

Bezoeken van Florance, Ponte Vecchio

Het plein Piazza della Signorina

Aan het plein Piazza della Signoria vindt je drie mooie bezienswaardigheden van de stad Florence. Je vindt er het imposante Palazzo Vecchio (gemeentehuis) met zijn 94 meter hoge toren. De toren kun je ook kunt beklimmen, waarbij je een mooi uitzicht hebt over de stad! Daarnaast zie je de Neptunesfontein wat de eerste publieke fontein van de stad was. Als laatste tref je op dit plein een overdekt terras (Loggia dei Lanzi) met allerlei beelden.

Omdat het Italiaanse ijs zo lekker is

In Milaan maakten wij al kennis met het overheerlijke Italiaanse ijs. In Florence konden we dan natuurlijk niet anders dan om ook hier een Italiaans ijsje te kopen. We aten een ijsje aan het Domplein bij de ijssalon Edoardo. Het ijs is hier biologisch, de hoorntjes worden elke dag vers gebakken en het belangrijkste: het ijs is echt verrukkelijk! Tip: de smaak Gianduja is een dikke aanrader!

Het fantastische uitzichtpunt Piazzale Michelangelo

Het is een flinke klim omhoog maar als je eenmaal boven bent is het uitzicht over de skyline van Florence werkelijke prachtig! Zelfs vanaf deze afstand herken je alle bekende bouwwerken van de stad. Het leukste is om deze plek aan het einde van de dag te bezoeken. Het licht op de stad is dan prachtig en het is super leuk om van deze hoogte te zien wat je de hele dag in Florence hebt gedaan.

Piazzale Michelangelo, Bezoeken van Florance, Duomo, De Basilica di Santa Maria del Fiore, kathedrale basiliek

Dit waren onze tips waarom het bezoeken van Florence de moeite waard is! Ben jij al eens in Florence geweest en waarom is deze stad volgens jou het bezoeken waard?