Een tijdje geleden kregen wij een mailtje van Albelli met de vraag of we een foto op canvas wilden testen. Hier hoefden wij natuurlijk niet lang over na te denken. We hadden in het verleden al meerdere fotoboeken bij Albelli besteld en zijn tot nu toe altijd erg enthousiast geweest. Een mooi canvasdoek hadden we echter nog nooit besteld en ik was dan ook behoorlijk nieuwsgierig hoe dit zou uitpakken. Benieuwd of we net zo enthousiast zijn over het canvas als over de fotoboeken van Albelli? Lees dan snel verder.

Canvas bestellen

Het bestellen van een canvas gaat eigenlijk heel eenvoudig. Via de website van Albelli kies je als eerste of je een vierkant, liggend of staand canvas wil. Daarna bepaal je de grote van het canvas. Het kleinste formaat van een staande en liggende canvas is 30 x 20 cm en voor de vierkante canvas is het kleinste formaat 20 x 20 cm. Het grootste formaat is 120 x 80 cm voor staande en liggende canvas en voor de vierkante kun je gaan tot 100 x 100 cm. Vervolgens upload je heel eenvoudig jouw gewenste foto en kun je aan de slag met eventuele kleine bewerkingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zwart/wit of een sepia filter. Kun je niet kiezen uit als je mooie foto’s? Albelli biedt ook de mogelijkheid om een collage van je foto’s te maken. 

Onze bestelling

Wij bestelden een canvas van 80 x 60 cm. We kozen voor een foto van Jordanië, omdat deze kleuren goed in ons interieur passen. Daarnaast was Jordanië voor ons een bijzondere reis, met als hoogtepunt natuurlijk het wereldwonder Petra. Om het een klein persoonlijk tintje te geven, hebben wij er voor gekozen om een foto met mij erop te kiezen.

Ons eindoordeel

De kwaliteit van dit grote canvas was beter dan we van te voren hadden gehoopt. De scherpte van de foto was boven verwachting en de kleuren zien er erg mooi uit. Het bestelprogramma om de foto’s op het canvas te krijgen is er erg duidelijk en eenvoudig in gebruik. Daarnaast wordt het canvas geleverd met een gratis ophangsysteem. Dit onzichtbare ophangsysteem zit vast aan het houten frame en hierdoor hangt je foto altijd recht aan de muur. Super handig!

De levertijd van het canvas was precies een week. Dit vonden wij een beetje aan de lange kant. We kregen namelijk geen mailtje dat de bestelling verzonden was, waardoor we al een beetje gingen twijfelen of de bestelling in goede orde was ontvangen (wel hadden we een bevestigingsmail ontvangen). De levertijd was voor ons echter geen enkel probleem, maar als je het als cadeau wilt geven is het goed om hier rekening mee te houden.

Lijkt het jou leuk om een reisherinnering op canvas vast te leggen? Neem dan snel een kijkje op de website van Albelli voor de mogelijkheden.

In dit artikel reviewen we een product welke we hebben gekregen. Wij geven niets anders dan alleen onze eigen mening!