Dat 2017 een fantastisch reisjaar voor ons is geweest hebben jullie hier al kunnen lezen. We hebben super mooie dingen mogen zien en hebben meerdere verschillende culturen ervaren. In 2018 hopen we net zoveel mooie reisjes te mogen maken als in 2017 en we hebben de afgelopen twee weken al zelfs meerdere vliegtickets voor 2018 geboekt. Vandaag delen we met jullie onze reisplanning voor 2018.

Thailand
In de laatste week van 2017 hebben we gewoon tickets naar Thailand geboekt. Eerlijk gezegd was het een beetje een impulsieve actie, maar ik ben er wel super blij mee! Beiden hadden we al via ons werk een aantal vakanties voor 2018 aangevraagd en we zochten een leuke bestemming voor de maand maart. In maart hebben we in totaal 10 dagen vrij en wisten niet goed wat we met deze dagen wilden doen. Vele bestemmingen als Israël, Marokko en Florida zijn de revue gepasseerd, maar we hakten telkens niet echt de knoop door. Tot we op een gegeven moment samen aan de keukentafel zaten en een leuke deal voor Thailand voorbij zagen komen. Op de website van TUI zagen we een starterspakket Thailand. Dit houdt in dat je een pakket koopt met een vlucht en de eerste 2 overnachtingen in Bangkok. De rest van je trip staat vrij, zolang je maar weer op tijd in Bangkok bent voor je terugvlucht. We beseffen ons heel goed dat 10 dagen veel en veel te kort is voor Thailand, maar soms moet je roeien met de vakantiedagen die je hebt ;)! We zullen waarschijnlijk gaan voor 3 à 4 dagen Bangkok en daarna willen we heerlijk gaan relaxen op een eilandje. Tips zijn welkom!

Planning geboekt, Tickets geboekt, vakantie.

Boedapest
In de zomer van 2016 zijn Jelmer en ik al in Boedapest geweest en we vonden het een heerlijke stad. De twee stadsdelen Boeda en Pest, de Donau, de historische gebouwen en natuurlijk de heerlijke badhuizen vonden we geweldig. Dit jaar zijn mijn ouders 30 jaar getrouwd en toen ze 25 jaar getrouwd waren zijn we met het hele gezin naar Tenerife geweest. Een super leuke familievakantie met als hilarisch hoogtepunt het Siam Park. Mijn ouders leek het leuk een idee om deze traditie iedere vijf jaar in stand te houden en dit jaar hebben we gekozen voor een citytrip naar Boedapest. We hebben een super tof appartement via airbnb in het centrum gehuurd en het wordt vast en zeker een gezellige citytrip.

Planning geboekt, Ticket geboekt,

Nicaragua
De knoop is eindelijk doorgehakt! Onze ‘grote’ reis van 2018 gaat naar Nicaragua. We hebben lang zitten twijfelen, maar Nicaragua stond wel telkens hoog in het lijstje. Toen we uiteindelijk tickets voor een leuke prijs vonden hebben we gewoon geboekt! We vertrekken de laatste week van juni en zullen precies drie weken in Nicaragua verblijven. Vanuit Amsterdam vliegen we eerste naar Panama-City, vanwaar we door zullen vliegen naar Managua de hoofdstad van Nicaragua. We landen laat in de avond in Managua en zullen in de buurt van het vliegveld de eerste nacht gaan doorbrengen. Na deze overnachting willen we gelijk doorreizen richting Granada of Leon. We hebben verder nog helemaal geen route in ons hoofd, behalve dat we sowieso naar Little Corn Island willen. In juni en juli is het wel regenseizoen in Nicaragua, maar we hebben meerdere verhalen gehoord en gelezen dat het meestal maar een uurtje op een dag regent. De temperatuur is wel heerlijk aangenaam tussen de 25 en 30 graden en door de regen zal het overal mooi groen zijn!

Toscane
Niet alleen mijn ouders hebben dit jaar een huwelijksjubileum, maar ook Jelmer zijn ouders hebben dit jaar een jubileum! Zijn ouders zijn dit jaar 40 jaar getrouwd en ook dit willen we vieren met een reisje. Eigenlijk is er nog niets concreet, maar het plan is geopperd om met zijn allen richting Toscane te gaan. Toscane lijkt me een super vette bestemming met een prachtige natuur en met fantastische steden als Lucca, Florence en San Gimignano.

Zoals je kunt zien staat er al behoorlijk wat op de planning voor 2018. Hoewel we twee weken geleden nog geen enkele reis hadden geboekt, begint 2018 nu al behoorlijk vorm te krijgen. Naast deze mooie reizen hoop ik in 2018 ook nog zeker een keer op een leuke citytrip te gaan. Wat zijn jouw reisplannen voor 2018? En mocht je tips hebben voor één van onze bestemmingen? We horen ze graag!