Jordanië is onder de meeste toeristen niet een bucketlist vakantiebestemming en toch kan ik een reis naar Jordanië iedereen aanraden. Het land is twee keer zo groot als Nederland, waardoor je in een ruime week alle bekende bezienswaardigheden kan ontdekken. Het land kent een mooie mix van cultuur en natuur en daarnaast is de bevolking super vriendelijk. In dit artikel delen we met jullie onze route door het veelzijdige Jordanië in 10 dagen. De route is gebaseerd op eigen vervoer.

Amman – 2 nachten

Bijna alle internationale vluchten landen in de hoofdstad Amman. Verblijf in Amman zeker twee nachten en ga op ontdekkingstocht door de stad. In Amman zijn genoeg bezienswaardigheden. Bezoek onder andere het romeinse theater, de citadel en de King Abdullah Moskee. Vanuit Amman is het daarnaast heel eenvoudig om een dagtrip te maken naar Jerrash. In Jerrash vindt je nog vele opgravingen uit de Romeinse tijd welke goed bewaard zijn gebleven!

Op zoek naar een fijne slaapplek in Jordanië? Je leest de beste tips in het artikel overnachten in Jordanië

Jordanië, Jordanie,

Petra – 3 nachten

Vanuit Amman vervolg je je route via de King’s Highway richting Petra. Stop onderweg bij het knusse stadje Madaba. Vervolg je route richting Mount Nebo waar Mozes het beloofde land zag. Vandaag is een echte reisdag en je kunt er dus de hele dag overdoen. King’s Highway is niet de snelste weg naar Petra, maar wel de mooiste! Onderweg zie je de mooiste uitzichten en rijdt je langs verschillende kastelen. De dag eindig je bij klein Petra waar je alvast kunt geniet op een fijn voorproefje voor morgen. Tip: zorg dat je in Klein Petra bent rond het gouden uurtje. Het licht in de vallei is dan echt prachtig! Benieuwd wanneer het gouden uurtje is? Check dan de app exsate Golden Hour

Jordanië, Jordanie, Jordanië in 10 dagen, Klein Petra, Little Petra, Goude uurtje,

De volgende dagen bezoek je het wereldwonder Petra! Je kunt er voor kiezen om Petra in één dag te bezoeken, maar je kunt er ook voor kiezen om er twee dagen voor uit te trekken (aanrader!). Lees hier al onze artikelen over Petra.

Wadi Rum woestijn – 1 nacht 

Na Petra is het tijd voor een volgend hoogtepunt: overnachten in de Wadi Rum woestijn. Overdag kun je met een jeep door de woestijn heen crossen en ’s avonds slaap je in stijl bij de bedoeïen. De uitzichten en de kleuren in de woestijn zijn prachtig en kijk goed om je heen want overal zie je kamelen!

Jordanië, Jordanie, Jordanië in 10 dagen, Wadi Rum, Drommedaris, Kameel

Aqaba – 2 nachten 

Vanaf de Wadi Rum woestijn rijdt je in twee uur naar de badplaats Aqaba. Aqaba ligt aan de Rode zee en vanaf hier heb je uitzicht op de landen Israël, Saoedi Arabië en Egypte. Aqaba staat bekend om de geweldige onderwater wereld, maar ook in stadje zijn genoeg leuke dingen te doen. Ben je toe aan wat ontspanning? Neem dan een hotel met een fijn zwembad. De temperatuur is er meestal goed en hoewel Aqaba aan zee ligt wordt je op het strand in bikini nogal raar aangekeken.

Dode zee – 2 nachten 

Het einde van je reis door Jordanië is helaas alweer inzicht, maar je kunt Jordanië natuurlijk niet verlaten zonder dat je in de Dode Zee hebt gedreven. Ik vond het zo’n leuke en grappige ervaring dat ik super blij was dat we hier twee dagen waren. Aangeraden wordt om niet langer dan 15 minuten in het water te zitten. Wanneer je twee dagen gaat kun je dus extra genieten van het dobberen. Daarnaast zijn er genoeg hotels te vinden met een goed zwembad om je reis in Jordanië fijn en relax af te sluiten.

Jordanië, Jordanie, Jordanië in 10 dagen, Dead sea, Dode zee, Drijven

Dit was onze rondreis door Jordanië in 10 dagen. We hebben genoten van het prachtige land en de mooie cultuur. Heb je langer de tijd dan is Jordanië goed te combineren met het buurland Israël. Heb je maar één week de tijd voor Jordanië? Verblijf dan een dag korter in Petra en een dag korter aan de Dode Zee, waardoor je niets van Jordanië hoeft te missen.