Wie kent het niet? Je hebt een geweldige vakantie gehad of een toffe reis gemaakt en je hebt zoveel mooie foto’s gemaakt dat je niet goed weet wat je er allemaal mee moet doen. Je kunt natuurlijk een paar leuke foto’s afdrukken en een plekje in je huis geven, maar wat doe je dan met de overige 993 foto’s? Wij plaatsen natuurlijk heel veel foto’s op ons blog en op instagram, wat voor ons ook een hele fijne manier is om terug te kijken op een fantastische reis. Maar toch blijft er soms niets leuker dan gewoon lekker bladeren in een oldskool fotoboek. Tegenwoordige hoef je gelukkig niet meer je fotorolletje te laten ontwikkelen en kun je alles gemakkelijk vanaf je eigen computer regelen. Via fotofabriek.nl kregen we een fotoalbum aangeboden en je snapt natuurlijk wel dat we hiermee gelijk aan de slag gingen! We besloten dat het de hoogste tijd was om eens een fotoboek te maken van één van onze citytrips: Milaan!

fotofabriek.nl 2

Fotoboek maken via Fotofabriek.nl

Een fotoboek maken via fotofabriek.nl kan zowel online als offline. Wij hebben gekozen voor de offline versie, waarin je heel gemakkelijk de foto’s van een mapje op je computer kunt uploaden richting het fotoboek. Je ziet de foto dan meteen in je fotoboek verschijnen. Daarnaast hebben wij gewerkt met de verschillende sjablonen welke het programma biedt. Door gebruik te maken van deze sjablonen zorg je er altijd voor dat je foto’s in een mooie verhouding van elkaar geplaatst worden. Als je geen gebruik maakt van de sjablonen heeft het programma de makkelijke optie om de foto’s met elkaar ”uit te lijnen” , waardoor ze netjes in je pagina staan. Klein minpuntje is wel dat je hierbij lastig kunt zien hoeveel centimeter je van de rand verwijderd bent. Daarnaast biedt fotofabriek.nl verschillende soorten opties om je fotoboek een beetje “op te leuken”. Je kunt de randen van je foto’s veranderen, je kunt verschillende soorten kaders kiezen, het is mogelijk om tekstvakken toe te voegen en het is zelfs nog mogelijk om je foto’s een beetje te bewerken, zodat de foto net wat mooier naar voren komt in het fotoboek. Wij hebben zelf geen gebruik gemaakt van al deze opties, omdat wij dat in onze fotoboeken minder mooi vinden. Tip: bij het aanmelden bij Fotofabriek.nl krijg je nog de mogelijkheid om een vinkje aan te vinken, zodat je een mail krijgt met allerlei tips voor het maken van je fotoboek!

fotofabriek.nl 1

Onze bestelling

Wij hebben dus gekozen voor een fotoboek van Milaan! We gingen afgelopen zomer naar Milaan, wat een spontane verassing voor Jelmer was. We hebben daarom erg leuke herinneringen aan deze stad en we hebben er mooie foto’s gemaakt. Om de foto’s het mooiste te laten uitkomen hebben wij gekozen voor een liggend hardcover A4 fotoboek. We hebben gekozen voor een vrij eenvoudige opmaak zonder al te veel ‘extra’ dingen. We hebben gekozen voor verschillende sjablonen en hebben gevarieerd tussen de één en maximaal vier foto’s op een pagina geplaatst. Wanneer het fotoboek eenmaal in je winkelmandje ligt, kun je nog een aantal opties kiezen. Zo kun je kiezen voor een andere papiersoort, omslag en of je het fotoboek vlakliggend wil en uiteraard kun je het fotoboek laten inpakken als het een cadeautje is!

Fotofabriek.nl fotoboek review

Het eindresultaat

We zijn erg tevreden over het eindresultaat. We hebben het fotoboek op woensdag besteld en het fotoboek kwam precies 5 dagen later binnen op het doorgegeven adres. Een vrije snelle service, wat erg fijn is wanneer je helemaal enthousiast bent over je fotoboek en deze graag aan je familie en vrienden wilt laten zien. De kwaliteit van het fotoboek was ook erg mooi, de foto’s kwamen goed tot zijn recht.

Ook een fotoboek maken? Via onderstaande link kun je gelijk aan de gang!
www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken/

In dit artikel reviewen wij een product welke we hebben gekregen. Wij geven niets anders dan alleen onze eigen mening!