Vandaag hebben wij voor jullie weer een review geschreven. Dit keer een review over het bestellen van een fotoboek via www.hetfotoalbum.nl. Op de website van het fotoalbum kun je verschillende soorten fotoproducten maken. Van fotoboeken tot kalenders en van een persoonlijke agenda’s tot een vette fotoslinger. We kozen voor een fotoboek van onze reis door Thailand. We bezochten Thailand in maart 2018 en bijna een jaar later is er nog steeds geen fotoboek van deze geweldige reis. De hoogste tijd om onze herinneringen van Thailand vast te leggen in een mooi fotoboek.

Fotoboek maken via hetfotoalbum.nl

Een fotoboek maken via hetfotoalbum.nl kan zowel offline als online. We kozen ervoor om het album offline te maken, omdat dit werd geadviseerd door de website. Door het kiezen van de offline variant kun je alle tijd nemen om je fotoboek te maken en kun je eenvoudig op een later tijdstip verder gaan waar je de keer ervoor bent gebleven. Al onze fotoboeken hebben we liggend met een harde kaft in maat L en daar kozen we ook nu voor. De opties bij hetfotoalbum.nl zijn eindeloos. Het bestellen van een fotoboek kan van maat xs tot xxl en het type boek varieert van een harde omslag tot spiraalvormig. Neem zeker eens een kijkje op de website om te kijken of jouw favoriete model er tussen zit. 

Aan de slag

Nu de eerste keuzes zijn gemaakt kunnen we echt aan de slag met het maken van het fotoboek. De offline software is gedownload en het icoontje is terug te vinden op je bureaublad. Elke keer dat je het programma opstart zal het even zoeken naar nieuwe updates. Je werkt dus altijd in de meest nieuwe versie! Het programma werkt makkelijk en er zijn vele mooie indelingsopties per pagina. Je kan er voor kiezen het boek handmatig te vullen, maar je kan ook het fotoboek in één keer automatisch vullen. 

fotoboek

De pluspunten op een rij

Wat ik persoonlijk erg handig vond is dat je vanuit het programma in één keer een foto kan openen naar je fotobewerkingsprogramma. Ook zijn er wat simpelere bewerkingsopties in het programma mogelijk, zoals het omzetten naar zwart-wit, contrast en het oplichten van een foto. Zelf ben ik een beetje eigenwijs en vind het fijn om mijn indelingen zelf te maken. Een pluspunt hierbij is wel dat je aan de rechterzijde van het scherm precies kan zien hoe ver je foto op het X en Y as staat. 

Het bestellen van het fotoboek

Wanneer je fotoboek helemaal gereed is, is het tijd om het fotoboek te bestellen. De website geeft aan dat het fotoboek binnen vijf werkdagen wordt bezorgd. Je klikt vrij gemakkelijk door naar het bestellen van het boek en eventuele overige producten. Wij bestelden het boek op woensdagavond en het boek kwam precies 5 werkdagen later binnen. 

fotoboek

Het eindresultaat 

We zijn erg blij met het eindresultaat van ons fotoboek. De kleuren van de foto’s zijn mooi en de foto’s zijn scherp afgedrukt! Wel vonden we het papier wat aan de dunne kant en vonden we het jammer dat er geen optie bestaat voor platliggend. Verder zijn wij erg tevreden over een fotoboek maken via het www.fotoalbum.nl. Vind jij het ook leuk om fotoboeken te maken van je reizen? 

In dit artikel reviewen wij een product welke we hebben gekregen. Wij geven niets anders dan alleen onze eigen mening!