In maart 2018 bezochten wij het land van de glimlach, Thailand! Op zo’n elf uur vliegen van Nederland vind je dit fantastische land in Azië. Thailand is zo’n 30x groter als Nederland en wanneer je het hele land wilt bezichtigen heb je minimaal zes weken de tijd nodig. Deze tijd hadden we helaas niet en wij moesten ons beperken tot slechts 10 dagen. Voor veel mensen is de lange vlucht een reden om niet tien dagen naar Thailand te gaan, maar wij vonden dit geen probleem en vlogen daarom naar Bangkok de hoofdstad van Thailand. In dit artikel laten we jullie zien wat je kunt zien en doen in 10 dagen Thailand.

Keuzes maken

Als je maar 10 dagen de tijd hebt kun je niet heel Thailand zien. Je moet dus keuzes maken. Wel zijn er verschillende mogelijkheden mogelijk. Houdt je van cultuur dan kun je kiezen voor Bangkok en de noordelijke stad Chiang Mai. Wil je een fijne combinatie tussen cultuur en strand kies dan voor Bangkok en één van de eilanden of zuidelijke kustplaatsen.

Bangkok| 3 nachten

De meeste internationale vluchten landen in de hoofdstad Bangkok. Bangkok telt meer dan 8 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Thailand. Bangkok is niet de officiële Thaise naam van de hoofdstad. Dat is Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit en is daarmee de langste plaatsnaam van de wereld.

Bangkok is een chaotische stad waar het verkeer dagelijks vast staat. De tempels zijn er prachtig en ook een fietstocht door de stad is aan te raden. Wij vonden drie nachten in Bangkok prima, maar je zou hier ook met gemak een week kunnen verblijven. Vanaf Bangkok is het ook nog mogelijk om bijvoorbeeld de oude hoofdstad Ayutthaya te bezichtigen. Benieuwd naar leuke activiteiten voor de eerste keer Bangkok? Je leest ze terug in dit artikel.

Ao Nang | 4 nachten

Vanaf Bangkok vlieg je in een kleine 1,5 uur naar de zuidelijke plaats Krabi. Krabi ligt aan de Andaman Zee en je hebt hier witte zandstranden, palmbomen, rotsformaties en een fantastische blauwe zee. Het is hier heerlijk vertoeven en je kunt vanaf hier meerdere bestemming bezichtigen. Wij kozen ervoor om te overnachten in Ao Nang wat een kleiner plaatsje naast Krabi is. Vanaf hier is het heerlijk om een dag naar Railay beach te gaan, een dagje te scooteren of een mooie hike te maken door de fantastisch natuur. Kortom Krabi / Ao Nang is een perfecte uitvalbasis als je maar kort de tijd hebt in Thailand. Door de relatief korte reisduur vanaf Bangkok kun je hier het paradijselijke Thailand ervaren. In dit artikel lees je negen bezienswaardigheden in en rondom Ao Nang.

Bangkok| 1 nacht

Vanaf Ao Nang vlogen we terug naar Bangkok. Slaap hier nog één nachtje voor je vlucht weer terug naar huis of je volgende bestemming vertrekt. Er zijn in Thailand genoeg hotels te vinden dichtbij het vliegveld, waardoor je niet altijd weer terug het chaotische centrum in hoeft.

Zou jij voor 10 dagen afreizen naar Thailand? Wij vonden het prima te doen en hebben een mooie stukje van Thailand mogen zien. De chaotische hoofdstad Bangkok gecombineerd met het prachtige zuid Thailand. Thailand heeft in deze korte tijd een plekje in ons hart bemachtigd en we komen hier zeker nog eens terug.