Tijdens onze rondreis door Vietnam bezochten we onder andere de prachtige regio Ninh Binh. We verbleven in het dorpje Tam Coc, wat ook wel wordt gezien als Ha Long Bay van het land. Een van de mooiste dingen om te de doen in de regio is een boottochtje door de prachtige natuur en imposante karstgebergten. Je kunt zowel een boottochtje maken in het plaatsje Tam Coc als in de nabij gelegen plaats Trang An. Tijdens onze reis hebben we beiden boottochten gedaan en in dit artikel kun je lezen welke wij het leukste vonden.

Tam Coc

De beste manier om de regio te ontdekken is te varen op de Ngo Dong rivier. Vanaf het water heb je een fantastisch zicht op de prachtige natuur. In Tam Coc roeien ze niet met de handen, maar met de voeten wat super leuk om te zien is. Voor een boottochtje in Tam Coc betaal je omgerekend €14,- voor twee personen, maar de roeisters verwachten achteraf wel een flinke fooi. Andere minpunten van de boottocht in Tam Coc vonden wij dat je dezelfde route heen en terug vaart en dat je onderweg op het water veel verkoopsters tegenkomt. Uiteraard willen ze je allemaal wat verkopen en worden ze een stuk minder vriendelijk als je niets besluit te kopen.

Trang An

De boottocht in Trang An vaart door dezelfde prachtige natuur. In Trang An kun je kiezen voor meerdere routes en is een stuk toeristische als de boottocht in Tam Coc. Wij waren er super vroeg in de ochtend, waardoor het nog relatief rustig was! Je vaart hier in een rondje, waardoor de heenweg en de terugweg niet hetzelfde zijn. Onderweg vaar je langs de mooiste tempels en op onze route vaar je ook nog langs de filmset van Kong! Een boottochtje in Trang An was iets duurder als in Tam Coc (€16,- voor twee personen), maar wij vonden de roeisters wel een stuk aardiger en beleefder.

Tam Coc of Trang an, Nihm Bin, Vietnam, Midden Vietnam

Tam Coc of Trang An

Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar de boottocht in Trang An. Wij verbleven in Tam Coc, waardoor we wel een scooter moesten huren om hier te komen. Gelukkig kom je onderweg genoeg andere leuke bezienswaardigheden tegen en is rond rijden door de natuur van Ninh Binh prachtig! Een voordeel van een boottocht in Tam Coc is dat ze er met de voeten varen wat een leuk en grappig gezicht is. Heb jij eens gevaren door de regio Ninh Binh?