Het jaar 2017 is alweer bijna voorbij en ook wij kunnen natuurlijk niet achterblijven met een aantal leuke jaaroverzichten. Vandaag trappen we af met een terugblik naar 2017. In 2017 is onze website www.billenblootkokosnoot.nl online gekomen en ik haal er elke dag zoveel plezier uit, dat het een echte hobby is geworden. We zijn in 2017 al aardig gegroeid en hebben op Instagram de magische grens van meer dan 1000 volgers bereikt! We vinden het super leuk om onze reisverhalen en foto’s met jullie te delen en gaan hier in 2018 nog gewoon lekker mee door!

Op reisgebied was 2017 een heerlijk jaar en we hebben een aantal fantastische reizen achter de rug. We hebben in totaal zeven meerdaagse tripjes gemaakt, maar hebben in 2017 ook nog heel veel leuke dagtripjes gedaan. Zo bezochten we het rijksmuseum, gingen we naar het spookstadje Doel, bezochten we de toeristische trekpleister van Nederland; de Zaanse Schans en bezochten we het kasteel van Bad Bentheim. Niet alleen op reisgebied was 2017 voor ons een leuk jaar ook op persoonlijk gebied hebben we een goed jaar achter de rug. We zijn voor de eerste keer oom en tante geworden, hebben ons huis kunnen verkopen en hebben een heel leuk huisje op een fantastische plek voor terug kunnen krijgen. Kortom 2017 was een goed, fijn en gezellig jaar.

Handbagage Rijksmuseum

Een terugblik naar de reizen van 2017

Brugge
Het jaar 2017 begon meteen goed! Het eerste weekend van het jaar vertrokken we richting Brugge. Hoewel ik super veel leuke en goede verhalen over Brugge had gehoord, wist ik zelf niet zo goed wat ik van deze stad kon verwachten. In 2016 hadden we namelijk Gent bezocht en deze stad heeft me helaas niet helemaal kunnen boeien. Gelukkig lukte Brugge dat wel en wat was het een heerlijk weekend. We hebben heerlijk gegeten en gedronken en veel leuke dingen van de stad gezien. Brugge is een echte aanrader. Daarnaast hebben we in Brugge de heerlijkste chocolademelk OOIT gedronken bij de The Old Chocolat House.

2017 Brugge Terugblik

Dublin
Dublin de stad van het Guinness bier en de Jameson whisky. We zijn beiden geen whisky drinkers en hebben dus vooral genoten van het heerlijke Guinness bier. We hadden in Dublin helaas niet echt heel veel geluk met het weer en hebben daarom uit ‘pure noodzaak’ heel vaak een cafétje opgezocht voor een lekker drankje of hapje. Dublin heeft me verrast als stad zijnde en er zijn vele leuke activiteiten in en om de stad te doen. Mocht je voor het eerst naar Dublin gaan en van bier houden? Kies dan zeker voor een bierproeverijtje bij The Porter House.

Jordanië
In april hadden we beiden een weekje vrij en hoe kun je dit weekje beter besteden dan aan een leuk reisje? We waren op zoek naar een land welke prima in een week te bezoeken was en kwamen al snel uit op Jordanië. Jordanië stond sinds ‘Wie is de Mol’ al aardig hoog op mijn bucketlist, maar hoe meer ik me er in ging verdiepen hoe leuker me Jordanië leek. We boekten onze tickets en hebben een GE-WEL-DIGE rondreis door Jordanië mogen maken. De gastvrijheid van de lokale mensen, de prachtige natuur van de Wadi-Rum woestijn en de Dode Zee en de culture plekken als Petra en de hoofdstad Amman hebben mijn hart gestolen. Ondanks de momenteel onrustige tijden in het Midden-Oosten is Jordanië prima te bereizen en zal ik iedereen een tripje naar dit fantastische land aanraden.

New York
Hoewel we niet samen naar New York zijn geweest, zijn we dit jaar wel beiden naar deze geweldige stad afgereisd. Ik was er in juni samen met mijn lieve vriendinnen en Jelmer was er in november samen met een vriend. We hebben beiden een fantastische tijd in New York gehad en Jelmer had het er zelfs al over om snel een keertje samen terug te gaan! Ik vind het een beetje jammer, omdat er zoveel mooie plekken op deze wereld zijn. Ik wil zeker nog wel een keertje terug naar New York, maar wanneer dat zal zijn?

2017 New York flat iron building

Milaan
Wat was Milaan leuk! We hadden heerlijk weer en er hing voor ons een perfecte sfeer in deze stad. Milaan was een verassingstripje voor Jelmer en hij had helemaal niets door, totdat ik het op Schiphol vertelde dat we niet hoefden over te stappen op een trein naar me ouders, maar dat we verder gingen met het vliegtuig. Onderweg naar Schiphol werd ik ook nog eens gebeld door de makelaar dat ons huis was verkocht en je zult begrijpen dat het voor Jelmer en voor mij eenmaal op Schiphol een beetje hectisch en chaotisch was haha. We hebben samen heerlijke genoten in het mooie Milaan en vonden de Duomo prachtig! We hebben ook heel wat geproost op ons verkochte huisje!

Peru
Onze ‘lange’ reis ging dit jaar naar Peru. Iedereen die ons een beetje volgt zal dit waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Hoewel Peru voor mij niet de eerste keus was, vond ik het een prachtig land om door heen te reizen. De kleurrijke bevolking, Machu Picchu en de geweldige lekkere keuken maken van Peru een fantastisch land om daar heen te reizen. Jelmer en ik hebben de afspraak dat we om de beurt een voorkeursland voor de jaarlijkse ‘lange’ reis mogen maken. Peru was de keuze van Jelmer en ik ben dus in 2018 aan de beurt. Ik twijfel nog heel erg, dus alle tips en suggesties zijn meer dan welkom!

Peru, Puno, kleurrijk, traditionelekleding, straatfotografie

Parijs
Het laatste tripje van dit jaar was vorige week en wat is Parijs een leuke stad. We hebben al heel veel van de wereld mogen zien, maar in Parijs waren we beiden nog nooit geweest. We hebben ons als echte toeristen gedragen en zijn alle bezienswaardigheden van de Eiffeltoren tot de Moulin Rouge afgegaan. Super leuke stad en kan me voorstellen dat mensen verliefd worden op Parijs.

2017 Parijs montparnasse Toren

Als ik dit zo allemaal terug lees denk ik weer wauw wat hebben we weer mooie reizen dit jaar mogen maken. Ik ben super blij dat we dit kunnen en we blijven deze trend hopelijk in 2018 gewoon lekker doorzetten. Deze week komen er nog een paar fotojaaroverzichten online, maar mocht je deze missen dan alvast een heel gelukkig, gezond en reislustig 2018.