Jelmer en ik vinden het altijd heerlijk om over toekomstige bestemmingen weg te dromen. We bespreken vaak wat nou echt onze bucketlist is en wanneer we deze bestemmingen eventueel kunnen bezoeken. Vaak blijft het alleen bij dromen, want we beschikken helaas nog steeds niet over onbeperkte vakantiedagen en Gaston is ook nog steeds niet bij ons langs geweest. We blijven dus nog maar even dromen en vandaag delen we met jullie onze top 5 Europa bucketlist.

1.IJsland

Eigenlijk staat vooral bij mij IJsland echt op nummer één. Vorig jaar heb ik al even 12 uur aan IJsland mogen proeven en dat smaakt naar
meer! De natuur is er prachtig en vooral het roadtrip idee spreekt mij heel erg aan! De enorme watervallen, geisers en de zwarte stranden, ik wil het allemaal zien.

2. Slovenië

Dit is een vrij nieuwe in onze bucketlist. We zagen op Instagram een paar super mooie foto’s van dit nog relatief minder toeristische land voorbij komen. De natuur is hier prachtig. Je kunt er mooie wandelingen maken en ook de hoofdstad Ljubljana spreekt mij erg aan. Er schijnen zelfs een paar leuke kustplaatjes te zijn. Slovenië is serieus in de race voor de vakantiebestemming van 2019!

3. Baltische staten

Dit is een beetje vals spelen, want dit zijn drie landen in één. Eigenlijk kan ik niet zo goed uitleggen waarom deze landen mij specifiek zo aanspreken. In een reismagazine zag ik ooit eens een route door de landen Estland, Litouwen en Letland voorbij komen en sindsdien ben ik verkocht. Ik zou er dolgraag eens door roadtrippen, maar als we binnenkort een citytrip naar één van de hoofdsteden kunnen realiseren ben ik al super blij!

4. Georgië

Sinds het televisieprogramma “Wie is de mol?” vorig jaar is opgenomen in Georgië staat dit land waarschijnlijk bij vele mensen op de bucketlist. Zo ook bij ons! Het land is twee keer zo groot als Nederland en de natuur is er fantastisch. Ik zou er dolgraag eens willen roadtrippen en me verbazen over de eeuwenoude kloosters, de groene natuur en de rijke historie van dit land.

5. Santorini

Ja, wat moet ik hier over zeggen. Ik denk dat iedereen wel snapt waarom dit een bucketlist bestemming is. Voor mij zou een weekje relaxen en genieten op Santorini echt perfect zijn als toekomstige huwelijksreisbestemming. Dan wel natuurlijk met een eigen zwembadje en hoog op de berg, zodat je een mooi zicht hebt op de witte huisjes met blauwe daken en de zee! Laat Gaston maar snel komen ;)!

Hoewel we de laatste jaren vaker buiten als binnen Europa reizen heeft ook Europa super veel te bieden. Vooral de landen in Oost-Europa spreken mij heel erg aan. Polen, Hongarije en Bulgarije ik zou er geen nee tegen zeggen. Echter staan bovenstaande landen echt op onze bucketlist en zouden we super graag eens gaan ontdekken. Ben jij al eens in één van bovenstaande landen geweest? En welk Europees land staat er op jouw bucketlist?