Vorig jaar posten we een artikel met onze top 5 Europa bucketlist. Een artikel met onze top 5 Europa bestemmingen die we nog willen bezoeken. We vinden het samen altijd heerlijk om over toekomstige bestemmingen weg te dromen. Vaak blijft het alleen bij dromen, want we beschikken helaas nog steeds niet over onbeperkte vakantiedagen en Gaston is ook nog steeds niet bij ons langs geweest. We blijven dus nog maar even dromen en vandaag delen we met jullie onze top 5 wereldsteden bucketlist.

1.Tokio 

Tokio staat al tijden op onze bucketlist. Tokio is de hoofdstad van Japan en staat bekend om zijn diverse wijken en heerlijke eten. Als ik aan Tokio denk denk ik aan sushi, sumo worstelen, tempels, mario karten en het mega Shibuya kuispunt en het leuke is: over twee weken mogen wij deze stad gaan ontdekken. Binnenkort dus genoeg te lezen over Tokio en andere steden van Japan op Billenbloot Koksonoot.

2. Singapore 

Na het zien van een televisie programma over Marina Bay Sands ben ik verkocht. Ik wil een keer in mijn leven in dit gigantische hotel overnachten en dit hotel staat in Singapore. Daarnaast zijn er in Singapore genoeg bezienswaardigheden waar je je met gemak een week kan vermaken. Alleen het vliegveld is met een reuze glijbaan, zwembad en verschillende tuinen al een bezienswaardigheid.

3. Rio de Janeiro 

Rio de Janeiro lijkt me een fantastische stad in Brazilië. De staat is natuurlijk bekend om de carnaval, maar ook het gigantische Christusbeeld en het Copacabana strand. De stad heeft een aantal onveilige wijken, maar de cultuur in de stad lijkt me fantastisch.

4. Havana

We hebben al een aantal keer naar een reis naar Cuba gekeken, maar nog nooit hebben we de knoop doorgehakt. Havana is de hoofdstad van Cuba en als ik aan de stad denk dan denk ik gelijk aan KLEUR! De koloniale gebouwen, de gekleurde oldtimers en de gastvrije bevolking lijken me de perfecte combinatie.

5. Shanghai

China staat al jaren op onze (steeds groeiende) bucketlist. China heeft een aantal fantastische bezienswaardigheden, waaronder de stad Shanghai. De skyline van Shanghai vind ik fascinerend en daarnaast ben ik nieuwsgierig naar de diverse kanten van de stad. Naast Shanghai lijkt het me ook fantastisch om de Chinese muur te bezichtigen, Hong Kong en natuurlijk de fantastische natuur van China!

Het blijft leuk om te dromen en wie weet gaan we al deze steden nog eens bezoeken! Tokio kunnen we in ieder geval snel van deze bucketlist afstrepen. Welke wereldsteden staan op jouw bucketlist? Bron foto’s: eigen beheer en Pixabay