Onze website bestaat alweer een tijdje en het is daarom de hoogste tijd dat jullie ons wat beter leren kennen! Op de websites van andere bloggers kwamen we vaak de traveltag tegen en dit is de perfecte manier om ons wat beter te leren kennen! Vorige week heeft Laura de Traveltag voor jullie ingevuld en vandaag is het mijn (Jelmer) beurt om deze tag met jullie te delen.

Aan welk land heb je je hart verloren? 
Begint goed, gelijk een onmogelijke vraag. Denk dan toch dat het Sri Lanka is, dat is het eerste wat bij mij opkomt. Dat komt door de prachtige cultuur en natuur, maar bovenal door de mensen! De mensen waren oprecht geïnteresseerd en maakten een vriendelijke indruk.

Traveltag Jelmer

Hoe reis je het liefst naar een bestemming? 
Vliegtuig is het handigst, maar de trein vind ik eigenlijk het prettigst! Je ziet wat van het land en je kan de benen een beetje strekken en rond lopen.

Noem een land waar je nooit naar toe zal gaan
Het probleem is dat als je je in een land verdiept, je altijd wel redenen vind om er heen te gaan. In die zin is er dan ook geen een land wat er bij mij opkomt, waar ik echt nooit heen zou willen. Het enige wat mij echt zou tegenhouden is de veiligheid in een land. Maar dat kan soms per jaar verschillen, dus ook dat geeft geen uitsluitsel.

Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?
Petra, dit is toch wel één van de meest wonderlijke plekken welke ik heb gezien. Wat mij vooral verbaast heeft is dat het zo enorm groot is. Daar zou je zo een paar dagen kunnen ronddwalen en steeds weer wat anders zien!

Traveltag Petra jordanie

Wat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandganger, ontdekker en/of luxepaard? 
Denk dat het toch vooral ontdekker is, ik hou ervan om nieuwe dingen te zien en bijna elke dag wel iets te ondernemen! Dit doe ik altijd met mijn rugzak op i.v.m. mijn cameraspullen die altijd mee gaan, dus backpacker val ik ook nog wel onder. Een luxepaard ben ik niet specifiek, maar eens in de zoveel tijd vind ik het wel lekker om even in een goed hotel te slapen met een lekker bed, bureau en een zwembad voor een middagje. Strandganger is het toch wel het minst, dat hou ik één dag vol, daarna wil ik weer dingen ondernemen!

Welk land staat bovenaan je wishlist? 
Cambodja trekt mij heel erg en dan specifiek Angkor Wat, dat lijkt mij zo bijzonder!

Wie is je favoriete reisgenootje? 
Laura, mijn vriendinnetje! Onze verwachtingen van vakanties en reizen lijken erg op elkaar en dat maakt het samen reizen erg makkelijk, en daarnaast kunnen wij weken 24/7 op elkaars lip zitten zonder problemen.

Traveltag Hamburg

Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?
Ik zeg altijd dat ik het allemaal wel zie en op het laatste moment beslis. Maar als we niks gepland hebben wordt ik toch een beetje ongerust en had ik het liever willen plannen! Maar dat is ook een kwestie van oefenen denk ik en ik kom er elke keer achter dat het toch wel goed komt.

Naar welke plek wil je zeker nog een keer terug willen keren?
Petra, zoals ik al eerder zei hier hadden we nog een paar dagen kunnen rond lopen zonder het zelfde te zien. Toen hebben we er voor gekozen om ‘’Petra by night’’ niet te doen. Bij Petra by night is de stad Petra helemaal verlicht met kaarsen, ondanks dat dit wel toeristisch zal zijn, lijkt mij dit wel heel bijzonder.

Waar heb je het lekkerst gegeten? 
Ik zie mijzelf niet echt als een foodie of culinaire kenner. Maar denk dat het dan toch Peru is door de heerlijke afwisselende keuken en de Peruaanse delicatesses waren heerlijk!

Traveltag Boedapest

Wat is je favoriete stad?
Als stad zelf denk ik Boedapest, dit vind ik een heerlijke stad om in rond te dwalen met prachtige gebouwen. Daarnaast heb je er heerlijk baden om een middagje in te relaxen!

Noem je mooiste reismoment? 
Dat wij met de tuktuk naar de witte Boeddha wilden in Kandy, deze staat boven op een berg en is vanuit de gehele stad te zien. Maar onze tuktuk driver snapte er niks van en vroeg of ik de weg wist, aangezien ik de witte Boeddha achter hem op de berg zag liggen durfde ik het wel aan. Nadat onze tuktuk driver in een slappe lach was uitgebarsten en op mijn aanwijzingen alle verkeersregels aan zijn laars lapte, reed hij de berg op en grapte dat wij te zwaar waren voor zijn tuktuk (we werden bergop ingehaald door voetgangers). We boden aan om uit te stapten, maar dat was volgens hem totaal niet nodig. Uiteindelijk zijn we helemaal heel bij de grote witte boeddha aangekomen.

Traveltag Boeddha Whiteboeddha

Wat zal je nooit vergeten mee te nemen op reis?
Mijn camera, ik moet soms zelfs opletten dat ik niet alleen de hele vakantie door mijn lens heb gezien. Maar ik vind het veel te leuk om te doen!

Wat is je minst leuke reiservaring?
Tja, er komt niet echt iets bij mij op. Tuurlijk zijn er altijd de dingen als vertraging met vliegen enz. Maar dat zijn allemaal maar kleine dingen, die ook bij het reizen horen vind ik.

And last but not least: wat is je gaafste reiservaring?
Denk dat dat onze eerst reis is geweest waarbij we langs de Grand Canyon reden en je dan in eens een eerste glip van de Canyon opvangt tussen de bomen door. En dan in eens een gat tussen de bomen in vol ornaat ziet, geweldig!! Je moet wel goed opletten dat je niet vergeet dat je nog aan het rijden bent!

Traveltag Grand Canyon