Onze website bestaat alweer een tijdje en het is daarom de hoogste tijd dat jullie ons wat beter leren kennen! Op de websites van andere bloggers kwamen we vaak de traveltag tegen en dit is de perfecte manier om ons wat beter te leren kennen! Volgende week zal Jelmer de Traveltag invullen, maar vandaag is het mijn (Laura) beurt om deze leuke tag met jullie te delen. We kwamen de traveltag tegen op de website van Op reis met Co en het origineel is van Travel by San.

Aan welk land heb je je hart verloren?
Dit is eigenlijk meteen een hele moeilijke vraag, omdat elk land zo zijn eigen charme heeft. Als ik dan toch een land moet kiezen, kies ik Jordanië. Dit land stond erg lang op mijn bucketlist en in 2017 hebben wij een week door dit mooie land mogen reizen. Het land heeft een prachtige cultuur, een geweldige natuur en de meest gastvrije bevolking.

Traveltag Jordanie Klooster Petra

Hoe reis je het liefst naar een bestemming?
Het liefst vlieg ik als eerste naar een bestemming om vanaf daar met de bus verder te reizen. De bussen zijn helaas niet altijd even conformatabel, maar ondanks dat zie je erg veel van de omgeving.

Noem een land waar je nooit naar toe zal gaan
Ik zeg altijd zeg nooit, nooit. Maar als ik dan toch een land moet kiezen zeg ik op dit moment Venezuela. Het land trekt me totaal niet en gezien de huidige situatie in het land, zal ik niet snel voor deze bestemming kiezen.

Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?
Ook dit vind ik een behoorlijk moeilijke vraag, maar ik ga voor de Malediven! Het totale onbereikbare van zo’n eiland, het magische bucketlist bestemmingsgevoel en het totaal even ‘weg’ zijn vond ik heerlijk! Maar ook de Grand Canyon (VS), de Lion Rock (Sri Lanka) en natuurlijk Petra (Jordanië) zijn plekken welke bij mij een diepe indruk hebben achter gelaten.

Traveltag Malediven Beach

Wat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandganger, ontdekker en/of luxepaard?
Eigenlijk ben ik van alles een beetje. Ik vind het heerlijk om met mijn backpack van hostel naar hostel te trekken en in een veel te krappe en warme bus rond te reizen, maar een goed hotel of een lekker strand op zijn tijd zeg ik ook zeker geen nee tegen.

Welk land staat bovenaan je wishlist? Keuzes, Keuzes, Keuzes euuuhh… China!

Wie is je favoriete reisgenootje? Makkelijk vraag, dat is natuurlijk Jelmer!!

Traveltag Jelmer en Laura Helikopter

Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?
Hierin ben ik een echte combi. De ene keer regel ik alles van te voren en de andere keren hebben we geen plan. Een route van onze reis beslissen we meestal wel een beetje van te voren, maar overnachtingen regelen we sowieso vaak onderweg. Op deze manier blijven we behoorlijk flexibel. Als we op citytrip gaan heb ik wel alles van te voren vastgelegd. We zijn dan meestal maar 2 à 3 dagen op een bestemming en dan vind ik het zo zonde van me tijd om dan nog van alles te moeten uitzoeken.

Naar welke plek wil je zeker nog een keer terug?
Boedapest! Vorig jaar waren we 3 dagen in Boedapest en dat vond ik veel te kort. Toen me ouders vroegen of ik nog een leuke stad wist om hun dertig jarig huwelijk te vieren, was de keuze snel gemaakt! In 2018 vliegen we met het hele gezin naar Boedapest!

Waar heb je het lekkerst gegeten?
Hier heb ik zelfs een heel artikel over geschreven en dat is Peru! Het eten was heerlijke van smaak, er was voldoende variatie en dat allemaal voor een leuk prijsje.

Wat is je favoriete stad?
Arequipa in Peru heeft mij het meest verrast en wat vond ik de sfeer hier fijn! Maar ook Boedapest scoort hier erg hoog!

Traveltag Boedapest

Noem je mooiste reismoment?
Eigenlijk kan ik hier gewoon geen keuze maken! De roadtrip met Jelmer door de VS, met vier vriendinnen naar New York of hoe het allemaal begon in Albufeira. Ze scoren allemaal erg hoog en ze zijn zo anders van elkaar.

Wat zal je nooit vergeten mee te nemen op reis?
Naast de standaard dingen als paspoort en creditcard, neem ik altijd contante dollars mee. Just in case!

Wat is je minst leuke reiservaring?
Afgelopen zomer zaten we in een dertien uur durende nachtbus, naast drie kotsende Fransen. Dertien uur is dan behoorlijk lang!

And last but not least: wat is je gaafste reiservaring?
De helikoptervlucht boven de Grand Canyon! Het moment dat je over de rand van de Canyon vliegt is een onbeschrijfelijk gevoel!

Traveltag