It’s my birthday! Hieperdepiep Hoera! Vandaag is het mijn verjaardag en ik heb vandaag de mooie leeftijd van 27 mogen bereiken. Hoewel ik mijn verjaardag dit jaar niet echt vier, wilde ik het hier toch niet zomaar voorbij laten gaan. Een tijdje geleden las ik op de travelblog van KidsErOpUit de leuke “Vakantiefoto van vroeger tag” en het leek me een leuk idee om deze tag op mijn verjaardag met jullie te delen!

Wat was jou eerste vakantie?

Mijn eerste vakantie was naar Centerparcs in Huttenheugte in november 1991. Ik was toen 9 maanden oud en ging op vakantie met mijn ouders. Huttenheugte ligt op slechts een uurtje rijden van onze woonplaats, dus natuurlijk kwamen ook de opa’s en oma’s even langs voor een kopje koffie en iets lekkers. Daarnaast ging ik deze vakantie voor het eerst staan aan een kratje bier! Proost!

Aan welke vakantie van vroeger heb je de beste herinneringen?

Dat waren denk ik toch de vakanties op de camping in het zuiden van Nederland. We gingen vaak samen met een andere familie bij ons uit de straat en het was altijd onwijs gezellig. Lekker zwemmen, badmintonnen, uren potjes kaarten en natuurlijk pingpongen! We hadden een eigen vouwwagen en deze ging ook standaard mee.

Aan welke vakantie van vroeger heb je de minst goede herinneringen?

Pff, dit vind ik een lastige vraag. In mijn pubertijd vond ik de vakanties met mijn ouders en broertje natuurlijk maar stom. Maar de minst goede herinneringen heb ik misschien wel aan de vakantie met mijn ouders en een ander gezin naar Limburg. De vakantie was heel erg gezellig en ik heb erg veel gelachen, maar ik had de hele vakantie een ontstoken oog. Mijn vader zei iedere dag; morgen wordt het beter, maar het werd alleen maar erger en erger. Ik kon mijn lenzen niet meer in en ik zag alleen nog maar wat met één oog. Als puber ben je hier niet heel blij mee, haha. Verder was het wel een super leuke en gezellige vakantie!

Wat is jouw favoriete vakantiefoto van vroeger?

Ik vind deze foto zo grappig dat ik voor deze vakantiefoto kies. Wij liggen hier met zijn allen op een kluitje, handdoekje aan handdoekje, terwijl het hele veldje verder leeg is! Waarom we als een mierennest allemaal op elkaar liggen is me tot op heden een raadsel, maar ik vind het wel een grappig gezicht.

Hoe was jouw eerste vakantie zonder ouders?

Mijn eerste vakantie zonder mijn ouders was naar Renesse op de bekende jongerencamping Duin en Strand. Ik was toen 16 jaar (OMG! Alweer 11 jaar geleden) en samen met 10 vriendinnen hadden we voor een week twee tenten gehuurd. We hadden prima weer en we hebben ons een hele week vermaakt met naar het strand gaan, dansen in de discotheek en een beetje bij de tent hangen.