Morgen is het zover! Jelmers familie komt Vietnamees bij ons eten. Dit jaar besloten we om geen souvenirs uit Vietnam mee te nemen, maar iedereen een keertje uit te nodigen om Vietnamees bij ons te eten. Toen we onze reis naar Vietnam planden hoorden we al van alle kanten dat de Vietnamese keuken echt hemels was! Dit kunnen we alleen maar beamen, maar we wilde het natuurlijk ook zelf thuis kunnen maken. We besloten daarom om een kookworkshop in Vietnam te volgen!

Thuan Thin Island Cooking Tour

Overal in Vietnam kun je wel een kookles volgen. We besloten dit te doen in het plaatsje Hoi An en kwamen uiteindelijk uit bij de Thuan Thin Island Cooking Tour. Zeker niet de goedkoopste kookles, maar volgens de recensies op internet wel één van de betere. Reserveren doe je heel eenvoudig via internet en je betaald per persoon ongeveer €30! De tour duurt ongeveer 5 uur, je wordt bij je hotel opgehaald en weer afgezet, je krijgt tijdens het koken continue drinken en je mag natuurlijk alles wat je hebt gemaakt opeten.

Vietnamees

Hoe ziet je dag eruit? 

Je wordt rond een uurtje of 08:30 opgehaald bij je hotel, waarnaar je wordt afgezet bij de lokale markt in het centrum van Hoi An. Iedereen krijgt een boodschappenmandje en samen worden alle verse ingrediënten op de markt gehaald. Eerst de groenten, daarna de vis en vervolgens het vlees! Natuurlijk kun je ook zelf over de markt lopen, maar met een local maakt het nog net een beetje extra leuk! Na de markt reis je met een bootje verder richting het kookeiland. Thuan Tinh eiland ligt net een beetje buiten het drukke centrum van Hoi An. Als je aankomt op Thuan Tinh eiland staan alle benodigdheden al voor je klaar en krijg je rustig uitleg over hoe je de gerechten moet maken!

Vietnamees, Hoi An, Market

De recepten

In totaal maakten wij vier recepten. Goi Cuon (springrolls), Banh Xeo (Hoi An’s Pancake), Bun Bo Nam Bo (biefstuksalade) en Pho Bo Ha Noi (Vietnamese bief noedels). Alles was echt heerlijk, maar wij vonden de springrolls en de Banh Xeo’s het lekkerst! De recepten waren totaal niet moeilijk en eigenlijk was het zo te maken allemaal! Toch ben ik benieuwd of we het straks thuis ook allemaal weer gemakkelijk kunnen namaken! We hebben inmiddels de inkopen gedaan, dus we hopen morgen een heerlijke maaltijd op tafel te kunnen zetten!

Benieuwd of we alle recepten nog na konden maken? Check morgen dan zeker ons Instagram stories om te zien of al onze gerechten gelukt zijn! Als alles is gelukt zullen we de recepten zeker nog met jullie delen! Maar de kookles van Thuan Tinh Island vonden wij een dikke aanrader!