Als je in Den Haag woont kwam je er bijna niet onderuit, het jaarlijks terugkerende Vuurwerkfestival in Scheveningen. Elk jaar streden er meerdere landen om de prijs voor de mooiste vuurwerkshow. Helaas ging in de zomer van 2019 het traditionele vuurwerkfestival niet door, omdat de organisatie en de gemeente er niet uitkwamen. Gelukkig komt er in december 2019 een alternatief: het Winter Vuurwerkfestival!

Vuurwerkfestival scheveningen vrienden

Winter Vuurwerkfestival

Het Winter Vuurwerkfestival is terug en wordt georganiseerd door de Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen in samenwerking met Xena Vuurwerk. Tijdens het festival kun je vanaf het strand en boulevard genieten van het prachtigste vuurwerk, welke van een ponton in zee wordt afgestoken.

Vuurwerkfestival scheveningen

Waar?

Het vuurwerk wordt afgestoken van af een drijvend ponton in zee. Dit ponton ligt ongeveer 275 meter van de Pier, ter hoogte van het Kurhaus. Kom met je vrienden en familie naar het strand, neem een kleed mee, iets te eten en te drinken en geniet met je voeten in het zand van de prachtige vuurwerkshow! Vanwege de drukte is het vuurwerkfestival verplaats naar de winter in plaats van de zomer. Echter is nog steeds de verwachting dat het behoorlijk druk gaat worden, waardoor de bereikbaarheid soms een uitdaging kan zijn.

Tip: bij het treinstation in Voorburg kun je in het weekend (blauwe schijf tot 18:00) gratis parkeren. Vanaf hier heb je de mogelijkheid om met bus 23 richting Scheveningen te rijden of een OV-fiets te huren. Fietsend ben je ongeveer in 30 minuten in Scheveningen!

Vuurwerkfestival scheveningen

Wanneer?

De shows van het Winter Vuurwerkfestival 2019 vinden plaats op zondag 1 december, zondag 8 december, zondag 15 december en zondag 22 december. Alle shows starten om 18:00 en er wordt geen entree gevraagd. Op zoek naar meer informatie? Neem dan eens een kijkje op de website van het Winter Vuurwerkfestival.  Heb jij dit spektakel in Scheveningen al eens meegemaakt en wat vond je ervan?

Vuurwerkfestival scheveningen