Let op: in 2019 zal het vuurwerkfestival in Scheveningen niet doorgaan. De organisatie en de gemeente hebben dit in juli 2019 bekend gemaakt. Er is geen vervangende datum of plaats aangegeven.

Als je in Den Haag woont kom je er bijna niet onderuit: het jaarlijks terugkerende Vuurwerkfestival in Scheveningen. Vorige weekend gingen wij met vrienden en familie op de fiets richting Scheveningen en hebben genoten van twee prachtige vuurwerkshows van de landen China en Frankrijk.

Vuurwerkfestival scheveningen vrienden

Vuurwerkfestival Scheveningen

Elk jaar vindt in er in de maand augustus het Internationale Vuurwerkfestival in Scheveningen plaats. Tijdens dit festival kun je genieten van het prachtigste vuurwerk, welke van een ponton in de zee wordt afgestoken. Tijdens het festival strijden er elk jaar acht landen om de Vuurwerktroffee Scheveningen. Het festival is vier avonden en elke avond geven twee verschillende landen een vuurwerkshow van ongeveer een kwartier!

Vuurwerkfestival scheveningen

Waar?

Het vuurwerk wordt afgestoken van af een drijvend ponton in zee. Dit ponton ligt ongeveer 275 meter van de Pier voor het Kurhaus. Kom met je vrienden en familie naar het strand, neem een kleed mee, iets te eten en te drinken en geniet met je voeten in het zand van de prachtige vuurwerkshows.

Vuurwerkfestival scheveningen

Wanneer?

De eerste show van 2017 heeft al plaats gevonden in het weekend 11 en 12 augustus. Heb je dit spektakel gemist dan zijn er vrijdagavond 18 augustus (Japan en België) en zaterdagavond 19 augustus (Portugal en Spanje) nog twee vuurwerkshows te bewonderen. De eerste show begint rond 21:45 en de tweede show start rond een uurtje of 22:30.

Heb jij dit spektakel in Scheveningen al eens meegemaakt en wat vond je ervan?

Vuurwerkfestival scheveningen