Praag is een steeds populairdere stedentrip bestemming aan het worden en dat is niet zo gek. Je vindt er een aantal prachtige bezienswaardigheden en het historische centrum staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vele andere reizigers wie ik spreek zijn ook meestal mega enthousiast over Praag. Ze vinden alles geweldig en ze zouden er zelfs nog een keer naar terug willen. In 2016 bezocht ik Praag twee keer en ik ben helaas iets minder enthousiast over deze Tsjechische hoofdstad.

Stad Praag

Twee keer in één jaar naar de stad Praag?

In 2016 bezocht ik Praag twee keer, omdat ik de eerste keer niet wist dat ik naar Praag ging. Ik ging samen met mijn vriendinnen op reis en de bestemming bleef een verassing. Voor mijzelf had ik echter al tickets naar Praag geboekt en zo belande ik totaal onverwacht in één jaar twee keer in Praag. Op zich totaal geen straf, omdat ik de ene keer Praag in mei bezocht en de andere keer in november. De verschillende seizoenen laten vaak een totaal ander beeld van de stad zien, dus ik was in eerste instantie super enthousiast.

Stad Praag

Vroeger was alles beter

Praag wordt door vele gezien als de prachtige stad in Oost-Europa. De laatste jaren is het toerisme in Praag dermate gestegen dat het naar mijn mening te druk is voor een leuke stedentrip. Wanneer je over de Karelsbrug loopt loop je letterlijk schouder aan schouder en dat is zowel in de winter als in de zomer. Is dat erg? Nee zeker niet, maar ik vind dat persoonlijk iets minder prettig. Door het stijgende toerisme vind ik dat je op sommige plekken bijna de schoonheid van de stad niet meer ziet! Natuurlijk zijn er ook wijken die nog niet zijn overstroomd door de toeristen, maar vooral in het historische centrum is het bizar druk! Hetzelfde geldt voor de dansende huizen, de astronomische klok en de John Lennon Wall. Leuk om te zien, maar behoorlijk overrated!

Stad Praag

Vond ik dan helemaal niets leuk in Praag?

Natuurlijk ben ik niet alleen maar negatief over Praag en ik zou ook niemand afraden om naar Praag af te reizen. Soms voel je het gewoon niet in een stad. Natuurlijk zijn er ook genoeg mooie dingen in Praag. De burchtheuvel is werkelijk prachtig en vrij rustig! Ga met het treintje omhoog en loop vervolgens terug naar beneden. Je loopt hier door een fijn stukje van Praag vol met groen en zicht op de stad Praag. Ook vond ik het super leuk om door de wijk Nieuwe Stad te wandelen. Daarnaast is Trdelnik echt mijn favoriete snack. Beiden keren in Praag hebben we dit gegeten en alleen al voor deze snack zal ik overwegen om ooit nog eens terug te keren naar Praag.

Stad Praag

Na het lezen van dit artikel zullen er vast velen het niet met mij eens zijn, maar gelukkig vind niet iedereen het zelfde leuk toch ;)! Oost-Europa vind ik echt een fantastisch gedeelte van Europa, ik zou alleen voor een andere Oost-Europese stad kiezen dan Praag! Heb jij wel eens een stad bezocht waar iedereen mega enthousiast over was en jij het gewoon niet voelde?