Als wij op reis zijn vinden we het niets lekkerder om een fijn stuk te wandelen. Zo wandelden we in Amerika naar de top van Angels Landing en liepen we in Peru de verkorte Inca trail. Niet alleen tijdens onze verre reizen vinden we het fijn om te wandelen, maar ook tijdens citytrips is het niets fijner om de stad ter voet te ontdekken. Op deze manier kom je de mooiste plekjes tegen en het is ook nog eens super gezond en goedkoop!

De voordelen van wandelen op reis

Als je wandelt op reis ben je lekker actief bezig en zie je tegelijkertijd een mooi stukje van de omgeving. Daarnaast is wandelen gratis wat ons als budgetreizigers altijd goed uitkomt. Wanneer je wandelt kom je daarnaast op plekken waar het niet mogelijk is om er met een ander vervoersmiddel te komen. Zonder te wandelen waren we anders nooit bij Angels Landing gekomen en hadden we niet de oude Inca ruïnes in Peru kunnen ontdekken. Wandelen is niet alleen goed voor je lichaam en portemonnee, maar ook voor je geest. Tijdens het wandelen kun je even lekker je hoofd leeg maken en na het voltooien van een lange pittige wandeltocht ben ik altijd moe, maar wel super voldaan en trots!

Sri Lanka, Ella rock, Ella, Hiking, wandel op reis

De juiste wandeluitrusting

Wij vinden wandelen één van de leukste dingen om te doen op reis, maar zonder de juiste schoenen kan het een stuk minder leuk zijn. Kleding die niet goed ventileert of schoenen met onvoldoende grip kunnen het wandelen aardig ongemakkelijk maken. Vooral het kiezen van de juiste schoenen kan het plezier in wandelen maken of breken. Zelf vind ik het belangrijk dat de schoen lekker zit en let ik goed op dat de schoen niet te klein is. Vooral wanneer je bergafwaarts loopt kan een net te krappe schoen al voor grote problemen zorgen. Bij kleding vind ik het belangrijk dat het fijn zit en tegen een stootje kan. Daarnaast let ik vaak op het gewicht en werk ik met laagjes. Vaak beginnen we vroeg in de ochtend met wandelen wanneer het nog wat kouder is en dan is dragen van een vest wel zo prettig. Het vest beland later op de dag in mijn rugzak, waardoor licht materiaal fijner om te dragen is. Als laatste vind ik ook het design belangrijk. Al reizend met onze backpack hebben we vaak maar beperkte ruimte en vind het daarom fijn dat mijn wandelkleding neutraal van kleur is. Op deze manier draag ik het graag en is het makkelijk te combineren!

Wandelen op reis, Peru, Inca trail, verkorte inca trail

Onze wandelbucketlist

We hebben al reizend heel wat mooie plekken in de wereld wandelend mogen ontdekken. Toch staan er nog een aantal wandelingen op onze bucketlist die we hopelijk ooit nog eens gaan lopen. Op nummer één staat de wandeling naar Annapurna Base Camp (ABC) in Nepal. De wandeltocht neemt je in zo’n 10 dagen mee door het Himalaygebergte met als eindpunt Annapurna Base Camp op een hoogte van 4130 meter. Daarnaast lijkt het mij fantastisch om ooit eens te wandelen in Patagonië en de Milford track in Nieuw Zeeland.

In mei vertrekken we naar Japan waar we ongetwijfeld weer veel zullen wandelen. We beginnen in de hoofdstad Tokyo en reizen daarna door naar het natuurgebied Nikko. Hier hopen we een paar mooie wandeling door de natuur van Japan te kunnen maken. Vind jij het fijn om te wandelen op reis?

-Dit artikel is gerealiseerd via een samenwerking-
-In onze artikelen geven we niets anders dan onze eigen mening-