Over 8 dagen vliegen wij naar de andere kant van de wereld om een aantal maanden te reizen. We hebben er ongelofelijk veel zin in en kijken uit naar alle mooie plekken. Hoe erg we ook naar deze reis uitkijken, zijn er ook een aantal dingen in Nederland welke we gaan missen! Want eerlijk is eerlijk in Nederland is alles goed geregeld en zijn we zelfs een beetje verwend geraakt aan alles wat mogelijk is. In dit artikel blikken we alvast een beetje vooruit naar wat we allemaal in Nederland gaan missen.

Drinken uit de kraan

Het klinkt als iets normaals, maar het drinken uit de kraan kan niet overal. Sterker nog in de meeste landen die wij gaan bezoeken kun je er behoorlijk ziek van worden. Natuurlijk zijn er heel veel alternatieven door een gefilterde drinkfles mee te nemen, maar gewoon even de kraan opendraaien om een glaasje water te pakken zit er niet in.

Black Friday

Fietsen

Als ik vroeger op vakantie ging met mijn ouders miste ik altijd al mijn fiets en dat is nog steeds zo. Mijn fiets geeft mij het gevoel van vrijheid en het gevoel dat ik overal heen kan waar ik zin aan heb. Eventjes een boodschap doen, even een brief posten of een drankje met vrienden ik gebruik overal mijn fiets voor. Natuurlijk gaan we op reis zeker af en toe een fiets huren, maar dat is toch niet hetzelfde dan dat je fiets voor de deur staat.

De bank

Hoewel ik echt van reizen hou ben ik ook een echte huismuts! Best een rare combinatie, maar het is gewoon zo. Na een dag werken vind ik het niets lekkerder dan thuis op de bank te ploffen. Mijn eigen bank ga ik dus ook zeker missen op reis.

HEMA

Een week geen HEMA van binnen gezien is een week niet geleefd. Nee, zo erg is het nu ook weer niet, maar ik ben wel een groot HEMA fan. Eigenlijk vind ik alles aan de HEMA leuk. We zijn vaak in het weekend bij de HEMA te vinden voor een kopje koffie om daarna boodschappen te doen. Klinkt behoorlijk burgerlijk als ik het zo type, maar wij houden ervan.

Kerstliedjes op de radio

Als echte kantoormiep kijk ik elk jaar uit naar de kerstliedjes op de radio. Het geeft een bepaalde gezellige sfeer en iedereen zingt vaak gezellig mee. Er zit niets anders op dan maar een playlist met kerstliedjes aan te maken.

Warme douche

Helaas is een warme douche in sommige landen meer uitzondering dan gewoonte. De laatste week in Nederland daarom nog maar een beetje extra genieten van een lekker warme douche.

Familie en vrienden

Last but not least zijn natuurlijk onze vrienden en familie. Natuurlijk is het tegenwoordig gemakkelijk om contact te houden via de telefoon en social media, maar dat is toch niet hetzelfde als elkaar in real-life zien. Gelukkig verdwijnen we niet van de wereld en komen onze beide ouders ons zelfs opzoeken in Thailand!

Dit zijn de dingen die ik zeker weten ga missen in Nederland. Waarschijnlijk zijn er nog veel meer dingen, maar deze gaan we tijdens het reizen ontdekken.