Als ik met mensen over reizen praat is een vraag die bijna altijd wordt gesteld: wat was nou de meest favoriete reis die je ooit hebt gemaakt? Eigenlijk geef ik hier bijna nooit antwoord op. Een reis is persoonlijk en afhankelijk van de situatie. Hoe voelde je je op reis en wat waren vooraf je verwachtingen? Toch leek het me leuk om er zelf eens goed over na te denken en antwoord te geven op deze meest gestelde vraag!

Verwachtingen versus werkelijkheid

Voordat je op reis gaat heb je vaak verwachtingen van een bestemming. Kijk je uit naar de cultuur of ga je juist voor de natuur? Toch kan een reis eenmaal op bestemming anders uitpakken dan verwacht. Het land kan tegenvallen, maar ook ziekte of heimwee spelen soms een rol. Ik vond Peru bijvoorbeeld een fantastisch land, maar vond de reis relatief zwaar! Zou ik daarom iemand afraden om naar Peru te reizen? Zeker niet! Peru is een fantastisch land en ik zou het zelfs iedereen aanraden. Machu Picchu wil je namelijk gewoon één keer in je leven gezien hebben en Arequipa is misschien wel één van mijn meest favoriete steden ter wereld!

Elke reis en iedereen is anders

Ga je roadtrippen, backpacken of kies je voor een stedentrip? Elke reis is anders en heeft haar eigen charme. De soort reis is vaak ook afhankelijk van hoe je je op reis voelt. Jordanië is absoluut één van mijn favoriete reizen, maar omdat we hier maar een week waren is het niet mijn meest favoriete reis. Hetzelfde geldt voor de Tsjechische hoofdstad Praag. Praag is bij iedereen vaak één van de mooiste steden die ze ooit hebben bezocht. Mijn verwachtingen van Praag waren daardoor erg hoog. Zelf vond ik Praag erg tegenvallen en zou ik er niet zo snel nog een keer naar toe gaan. Toch zou ik ook van deze stad niet zeggen dat je hem niet moet bezoeken. Wellicht vind jij Praag wel geweldig?

Mijn meeste favoriete reis tot nu toe

Tijd voor het antwoord op de meeste gestelde vraag! Wat is mijn meest favoriete reis tot nu toe? Als ik diep in mijn hart kijk en alle voor en tegens tegen elkaar afweeg was dat toch Sri Lanka! Sri Lanka was onze allereerste bestemming in Azië en ik vond het fantastisch! De vriendelijke bevolking, de fijne sfeer, het heerlijke weer, de vrijheid die ik toen voelde alles was even GE-WEL-DIG. Als ik aan Sri Lanka denk, krijg ik een glimlach rond mijn mond en komen alle leuke herinneringen weer naar boven.