Geen enkele reiziger kan zonder de welbekende packing cubes. Packing cubes zijn opbergtasjes om je backpack of koffer overzichtelijk en netjes te houden. De packing cubes zorgen ervoor dat je gemakkelijk bij je spullen kunt, zonder je hele backpack opnieuw te moeten inrichten. Mocht je bijvoorbeeld een schoon t-shirt uit je backpack nodig hebben, dan pak je enkel de packing cube waar jij je t-shirts in bewaart en binnen no time heb je wat je nodig hebt zonder een chaos in je backpack te creëren. Packing cubes vind je in verschillende soorten, maten en prijsklassen. Op dit moment zijn we twee maanden op reis en hebben van allerlei verschillende merken packing cubes mee. In dit artikel lees je onze ervaring van vier verschillende merken packing cubes. Benieuwd naar onze favoriet?

Decathlon

De Decathlon is een fantastische winkel als je op zoek bent naar sport of outdoor spullen voor een relatief lage prijs. Ze verkopen er wandelschoenen, fleecevesten, sportkleding, maar dus ook packing cubes. De packing cubes die ze bij de Decathlon verkopen zijn van het merk Forclaz en worden verkocht per setje van 3. De packing cubes hebben verschillende kleuren, waardoor je gemakkelijk de juist cube pakt. Voor drie packing cubes betaalden wij € 9,99. Na twee manden reizen zijn de packing cubes van de Decathlon nog steeds heel, gaat de rits nog steeds makkelijk open en dicht en voelen ze stevig aan.

Pluspunten: verschillende kleuren, prijs, online te bestellen, kwaliteit
Minpunten: alleen per setje van 3 te koop, slechts 2 formaten

Ikea

De Ikea is waarschijnlijk niet de eerste winkel waar je aan denkt als je op zoek bent naar packing cubes, maar ook hier verkopen ze deze handige opbergtasjes. De packing cubes van de ikea hebben allemaal dezelfde grijze kleur. Ze worden verkocht per 6 stuks (in verschillende formaten) en ze kosten slechts € 5,99. De packing cubes van de Ikea voelen wat slapjes aan, maar na twee maanden reizen voelt de rits nog steeds oké en werken ze waarvoor ze bedoeld zijn.

Pluspunten: prijs, online te bestellen
Minpunten: relatief kleine cubes, alle cubes hebben één kleur, per 6 te koop

Reizen

Eagle Creek

Eagle Creek is de Coca Cola onder de packing cubes. De packing cubes zijn er in meerdere maten en kleuren en allemaal los verkrijgbaar. Voor een setje van drie packing cubes ben je al snel € 35,- á € 60,- kwijt (afhankelijk van de grote van de packing cubes). Naast gewone packing cubes verkoopt Eagle Creek ook een compressie cube, waarmee je ruimte kan besparen. De packing cubes van Eagle Creek zijn kwalitatief erg goed. De rits gaat altijd soepeltjes dicht, ook als we de packing cube iets te vol stoppen.

Pluspunten: levenslange garantie, compressie cube mogelijk, los verkrijgbaar, verschillende kleuren en formaten, algemeen verkrijgbaar, kwaliteit, lichtgewicht
Minpunten: Prijs

AliExpress

Natuurlijk verkopen ze ook bij AliExpress de wel bekende packing cubes. Hier vind je ze in honderden verschillende maten en kleuren. De prijzen kunnen behoorlijk uiteen lopen en lees altijd goed de recensies, voordat je tot een aankoop overgaat. Na twee maanden reizen zijn we het minst tevreden over de packing cubes van AliExpress. De kwaliteit (met name de rits) is een stuk minder als bij de andere merken.

Pluspunten: prijs, verschillende kleuren en opties
Minpunten: levertijd, kwaliteit

Eindoordeel

Dan is het nu tijd voor ons eindoordeel. Welke packing cubes zouden wij jullie aanraden en waarom? Als we alleen naar de kwaliteit van de packing cubes kijken komt er wat ons betreft maar één winnaar uit de bus: Eagle Creek! De packing cubes van Eagle Creek zien er goed uit, zijn kwalitatief ijzer sterk en zijn gemaakt van licht materiaal. Als we ook de prijs van de packing cubes in ons oordeel meenemen dan vinden wij de packing cubes van Decathlon een goed alternatief! De packing cubes van Decathlon zijn slechts € 9,99 en kwalitatief misschien iets minder als de packing cubes van Eagle Creek, maar hebben zeker geen slechte kwaliteit. De packing cubes van de Decathlon zijn daarom voor ons de nummer 1 uit deze test. Op nummer twee staat ondanks de prijs de packing cubes van Eagle Creek, omdat de kwaltiteit niet te vergelijken is met de packing cubes van Ikea en AliExpress. Op nummer 3 staat de Ikea en als laatste zijn de packing cubes van de AliExpress geëindigd.