Morgen vertrekken wij naar Japan! We hebben ons aardig goed ingelezen en zijn hopelijk genoeg voorbereid voor een leuke reis door Japan. We hebben ondertussen al heel wat mooie reizen mogen maken en op Amerika na boekten we vaak van te voren enkel de eerste overnachting en natuurlijk de vliegtickets om er te komen. Voor Japan ligt dat iets anders en in dit artikel nemen we je mee wat je allemaal vooraf moet regelen voordat je naar Japan vertrekt.

Vliegtickets

Dit is natuurlijk een beetje een inkoppertje, maar zonder vliegtickets is het lastig om Japan te bereiken. Wij scoorden onze tickets ongeveer vier maand geleden voor €450,- per persoon. We vliegen met Austrian Airlines met op de heenweg een tussenlanding in Wenen en op de terugweg een tussenlanding in Zurich.

Hotelovernachtingen

Zoals in de intro al even aangeven boeken we vaak ter plekke onze accommodaties via booking.com. Japan is geen goedkope reisbestemming en daarom kan het behoorlijk wat schelen als je je accommodaties van te voren reserveert. Daarnaast is het in Japan niet heel gebruikelijk als je onaangekondigd ergens op de stoep staat.


Booking.com

Treintickets

Als je gaat rondreizen door Japan doe je dit het gemakkelijkst per trein. Het kan daarom voordelig zijn om een Japan Rail Pass aan te schaffen. Deze kaart koop je voor een aantal dagen (7, 14 of 21 dagen) en is alleen buiten Japan te bestellen. Met de Japan Rail Pass kun je onbeperkt gebruik maken van de treinen in Japan. De kaart is niet goedkoop (7 dagen: € 233, 14 dagen: € 372 en 21 dagen: € 476), maar wanneer je meerdere trajecten met de trein gaat afleggen is de kaart vaak een stuk voordeliger dan telkens een los ticket.

Reisboekje aanschaffen 

Reizen zonder reisboekje kan natuurlijk niet. Voor Japan kochten wij de twee Lonely Planets. De totale Lonely Planet van Japan (let op: deze is erg dik) en de pocket Lonely Planet van Tokyo. Beide reisgidsen staan boordevol handige informatie.

Japan, Railway pass, treinkaartje japan, Lonely planet

Paspoort, Visum en Vaccinaties 

Je paspoort moet gedurende je verblijf in Japan geldig zijn en moet tenminste één lege visum pagina bevatten. Als Nederlandse toerist mag je 90 dagen in Japan verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. De website van de GGD geeft aan dat er voor Japan geen vaccinaties verplicht zijn. Mocht je twijfelen of er voor jou persoonlijke situatie afwijkende aanbevelingen zijn dan is het goed om van te voren contact op te nemen met de GGD.

Simkaart & OV-kaart

Tegelijkertijd met onze treintickets bestelden wij ook een simkaartje voor in onze telefoon. Op deze manier hebben we in Japan internet wat wel gemakkelijk is gezien de ‘kleine’ taalbarrière. Daarnaast bestelden we ook alvast een soort Japanse OV-chipkaart, met een tegoed van € 20,-. Op deze manier kunnen we meteen gebruik maken van het Japanse openbaar vervoer na een lange vlucht.

Tickets voor het Mori Digital Art Museum

Je komt er tegenwoordig bijna niet meer omheen, het Mori Digital Art Museum. Dit museum in Tokyo richt zich volledig op digitale kunst en is prachtig! Als je de foto’s op Instagram voorbij ziet komen wil je hier hoe dan ook heen. Echter is het museum razend populair en zijn de tickets vaak al een week van te voren uitverkocht. Als je van plan bent om in Tokyo het museum te willen bezoeken kun je het beste online van te voren tickets reserveren.

Pinpas op wereld zetten

Eigenlijk is het tegenwoordig bijna regel dan uitzondering dat we vergeten onze wereldpas op wereld te zetten. Gelukkig is het tegenwoordig met alle mobiele telefoons ook gemakkelijk op je bestemming te regelen, maar het is toch een stuk relaxter als je het vanuit huis geregeld hebt.

Hopelijk zijn wij goed voorbereid voor onze reis door Japan. Zondag landen we om 12:00 in de hoofdstad van Tokyo en gaan we jullie op de hoogte houden van onze avonturen. Mocht je ons dagelijks willen volgen? Volg ons dan op Instagram waar we waarschijnlijk dagelijks stories zullen plaatsen.