Op iets meer dan 100 kilometer afstand van Tokyo ligt de Japanse stad Nikko. Deze stad is omringd door natuur en staat bekend om haar mooie tempels. Nikko is vanuit Tokyo met de trein gemakkelijk te bereiken. Veel mensen bezoeken Nikko als dagtrip vanuit Tokio. Wil je het echte Nikko proeven en zowel de mooie tempels als de natuur bewonderen dan is een nachtje hier overnachten aan te raden. In Nikko is genoeg te doen en dit zijn de 7 dingen die je niet mag missen.

Shinkyo Brug

Als je Nikko in google intypt zie je waarschijnlijk meerdere malen deze rood geschilderd brug voorbij komen. Deze brug is gebouwd in 1636 en is één van de mooiste bruggen van Japan. Voor een paar yen kun je over de brug lopen, maar van een afstandje is deze brug ook prima te bewonderen.

Shinkyo Bridge, Japan, Nikko, wat te doen in nikko

Narabi Jizo

Nikko staat vooral bekend om de vele tempels, maar wij vonden ook de natuur er prachtig. Gelegen in het natuurgebied Kanmangafuchi vind je een meters lange rij met Jizo-beelden. De Jizo-beelden zijn beschermers van reizigers en ongeboren kinderen. De beelden die hier staan zijn ook bekend als “Ghost Jizo’. Dit omdat elke kaar dat je ze telt het aantal nooit hetzelfde uitkomt! De beelden kijken uit over de rivier en er gaan meerdere wandelingen langs.

Kanmangafuchi Abyss, Nikko, Japan, wat te doen in nikko

Toshogu Shrine

Toshoghu Shrine is één van de meest bekende tempels van Japan. Het betreft het Mausoleum van Tokugawa Ieyasu, hij was de oprichter van het Tokugawa Shogunate. Het Mausoleum staat vooral bekend om de prachtige kleuren en de bijzonder houtbewerkingen. Zo zijn er onder andere afbeeldingen van de aapjes horen, zien en zwijgen gegrafeerd en twee olifanten. De olifanten zijn volgens de verhalen ontworpen zonder dat deze persoon de olifanten ooit in het echt heeft gezien. Hij heeft de olifanten gemaakt op basis van verhalen en dat is goed te zien!

Toshogu Shrine, Japan, Nikko, Mausoleum, Wat te doen in nikko

Toshogu Shrine, Japan, Nikko, Mausoleum, Wat te doen in nikko

Taiyuinbyo

Het Taiyuinbyo is een Mausoleum van de kleinkinderen van de eerder genoemde Ieyasu. Deze tempel is kleiner, waardoor ook een stuk rustiger. Ondanks dat deze tempel kleiner is doet deze zeker niet onder van de Toshoghu Shrine.

Taiyuinbyo, Japan, Nikko, Mausoleum, wat te doen in nikko

Kegon falls

Deze waterval wordt vaak bestempelt als één van de mooiste watervallen van Japan. De waterval is te bereiken met de bus welke stop vlakbij het Chuzenzji meer. Vanuit het station rijd je met de bus door de bergen om uiteindelijk dichtbij de waterval uit te stappen. De waterval kun je bewonderen vanaf een platform, maar wanneer je meer tijd hebt kun je ook naar beneden wandelen. Wij hadden helaas slecht weer en hebben dit niet gedaan.

Kegon Falls, Japan, Nikko, Wat te doen in Nikko

Lake Chuzenzji

Lake Chuzenji bereik je via dezelfde buslijn als de Kegon waterval. Deze twee bezienswaardigheden zijn daarom makkelijk te combineren. Bij het meer kun je heerlijk genieten op het water of een mooie wandeling maken. Het meer is vooral in de zomer populair, omdat de temperatuur hier een stuk aangenamer is als in het hete Tokyo.

Lake Chuzenzji, Wat te doen in Nikko, Japan,

Wandelen door de prachtige bossen

Nikko is omringd door prachtige natuur en daarom zou het jammer zijn om dit niet te verkennen. Er is een wandeling achter de Mausoleums langs, waarbij je nog een andere kleinere tempel tegenkomt. In het gebied kun je op weinig plekken eten halen. Dus zorg als je gaat wandelen dat je voldoende eten meeneemt.

Wij vonden het een super leuke bestemming en zijn blij dat we hier een nachtje zijn blijven slapen. Wij sliepen in het Nikko Station Hotel II. Dit hotel lag op een fijne loopafstand van het centrum en de bushaltes. Als laatste hebben we nog een fijne restaurant tip voor jullie. Wij hebben heerlijke ramen gegeten bij het restaurant Ramen Bonten. Goed betaalbaar en super lieve mensen.