Tam Coc is een populaire bestemming in het noorden van Vietnam en ligt in de regio Ninh Binh. Tam Coc is wat ons betreft één van de leukere bestemmingen in Vietnam. De natuur is er prachtig, je vindt er er mooie tempels en je kunt het gemakkelijk zelf ontdekken op de fiets of scooter. Het platteland van Vietnam is een verademing na het chaotische en drukke Hanoi en laat je een andere kant van dit bijzondere land zien. Hieronder vind je onze niet te missen bezienswaardigheden en tips voor Tam Coc.

Huur een scooter 

De aller eerste tip die ik je wil meegeven is om een scooter te huren in Tam Coc. De meeste mensen huren in Tam Coc een fiets, maar de leukste bezienswaardigheden liggen toch wel een stukje van elkaar af. Met een scooter kun je overal gemakkelijk komen en kun je met de wind in je haren genieten van de prachtige omgeving.

Let wel op dat je in Vietnam niet verzekerd bent op de scooter. Heb je geen ervaring met scooter rijden of voel je je hier niet prettig bij? Kies dan voor een fiets of ga achterop de motor bij een Easy Rider.

Maak een boottochtje door de prachtige omgeving

Een boottochtje is iets wat bijna elke toerist in Tam Coc maakt. Je kunt kiezen tussen een boottochtje in Tam Coc zelf of in het naast gelegen dorpje Trang An. Je vaart door de prachtige natuur en onderweg maak je verschillende stops. De bootjes worden in Tam Coc geroeid met voeten in plaats van met de handen! Een bijzondere ervaring. Welk boottochtje je moet kiezen? In dit artikel maakten wij de vergelijking tussen Tam Coc en Trang An.

Bezoek de Bich Dong Pagoda

De Bich Dong Pagoda is een prachtige Pagoda die je gratis kunt bezoeken. Deze mooie tempel is gebouwd in 1705 door twee monniken die verliefd werden op de omgeving. De tempel zelf bevindt zich in een grot, maar vooral het buitengebied van de tempel vonden wij erg leuk om te bezoeken. Je kunt hier met gemak een uurtje ronddwalen en genieten van de groene omgeving en vijver met lotusbloemen.

Bekijk de zonsondergang bij het Hang Mua viewpoint 

Voor deze zonsondergang moet je wat voor over hebben, maar het is het waard. Om bij dit bijzondere uitzichtpunt te komen moet je zo’n 20 minuten traplopen, maar het is elke zweetdruppel waard. Eenmaal boven wordt je getrakteerd op een prachtig uitzicht over de regio. Vooral rond zonsondergang is het hier prachtig!

Bai Dinh Pagoda 

De Bai Dinh Pagoda is gigantisch en ligt iets verder dan de andere benoemde bezienswaardigheden in Tam Coc. Echter is deze Pagoda gigantische en elke kilometer waard. Het is al super leuk om hier naar toe te scooteren, maar de Pagoda is ook enorm! De Bai Dinh Pagodo is de grootste Boeddhistische tempel van Vietnam. Wanneer je het gehele complex wil bezichtigen is het behoorlijk wat wandelen, maar het uitzicht vanaf de top van de tempel is GE-WEL-DIG!

Lunchen bij Chookie’s Beer Garden 

In Tam Coc hebben wij een aantal keer heerlijk gegeten bij Chookie’s Beer Garden. Er hangt hier een fijne sfeer en het eten is lekker. Je vindt er fijne stoelen, waardoor je even kunt bijkomen. De kaart bestaat uit zowel Westers als Vietnamees eten en alles is even lekker. Je betaalt er iets meer als bij lokale restaurantjes, maar dat moet af en toe kunnen toch?

Verblijf in een hutje aan het water 

De aller laatste tip die ik nog wil meegeven is dat je in Tam Coc moet genieten van de prachtige omgeving en waar kan dit nou beter dan in een hutje aan het water. Veel toeristen kiezen ervoor om in de ‘stad’ Ninh Binh te verblijven, maar dat is echt jammer. De dorpjes er om heen hebben veel meer te bieden qua natuur en ervaring. Wij verbleven zelf in bungalow aan het water bij Tam Coc Nature. Een super fijne bungalow en hier verhuren ze zelf fietsen en scooters. Vergeet niet je goed in te smeren met deet, want muggen zijn er in overvloed.