Na zes jaar samenwonen zonder auto hebben Jelmer en ik (eindelijk) een auto gekocht. Het stond eigenlijk totaal niet op de planning, maar toen mijn broertje zijn auto te koop aanbood hadden we beiden zoiets van deze is voor ons! Door de auto bij mijn broertje te kopen weten we precies wat we kopen en gaat deze auto ons hopelijk heel wat veilige kilometers bezorgen. Nu we een auto hebben wordt het voor ons gemakkelijker om Nederland te ontdekken. Natuurlijk is alles met de trein bereikbaar, maar de auto is op sommige plekken toch net wat handiger. De hoogste tijd om onze wishlist van Nederland op papier te zetten.

nederland

Een Waddeneiland bezoeken

Dit staat al zo lang op onze bucketlist, maar het komt er gewoon niet van. Op één of andere manier zien we altijd een beetje tegen de reis met het openbaar vervoer op. Het is vaak overstappen en je moet gebruik maken van meerdere vervoersmiddelen (trein, boot, bus etc.) Op zich natuurlijk geen probleem en eigenlijk zijn we niet anders gewend, maar met een auto is het bezoeken van een Waddeneiland net iets gemakkelijker. Nu kunnen we gewoon op een vrijdag onze auto inladen en gaan. Hoe fijn is deze vrijheid?

De kleurrijke bollenvelden bewonderen

In de lente staan de bollenvelden in Nederland volop in bloei. Het ene veld is nog voller, mooier en kleurrijker als de andere. Dit jaar heeft Jelmer al enkele bollenvelden bezocht, maar volgend jaar willen we zeker meer van dit prachtige spektakel gaan zien.

Nederland, Tulpen, Bollenveld

Rotterdam beter ontdekken

Met de metro is het voor ons nog geen halfuurtje naar Rotterdam, maar toch ben ik hier vaak alleen maar voor een afspraak. Ik zou graag eens een nachtje in Rotterdam willen slapen en het echte Rotterdam ontdekken! Zelf heb ik drie jaar in Rotterdam gewerkt en ken daardoor de weg in het centrum al aardig goed. Toch wil ik meer: slenteren door Delfshaven, lekker eten in de Witte de With en lekkere hapjes kopen in de markthal.

Een dagje naar Delft

Nog zo’n stad waarbij ik helemaal de auto niet voor nodig heb. Delft is voor ons zelfs op fietsafstand (40min) en ik ben hier gewoon nog NOOIT geweest! Het lijkt me heerlijk om door de oude straatjes van deze historische stad te slenteren.

Kasteel de Haar

Dit is nou typisch zo’n plek waar een auto mega handig is! Het kasteel staat in het Utrechtse dorpje Haarzuilens en is met het openbaar vervoer lastig bereikbaar. Het lijkt me super leuk om zowel de tuinen als het kasteel van binnen te bezichtigen.

Nederland, Kasteel Duivenvoorde, Voorschoten

De natuur van de Veluwe

Dat de Veluwe een prachtig natuurgebied is hoef ik jullie waarschijnlijk niet te vertellen. Het National Park de hoge Veluwe is het gehele jaar te bezoeken en er zijn genoeg mooie wandelingen te doen. Maar aan het einde van de zomer (half augustus tot half september) kleurt de heide paarse en dat heeft voor mij toch wel iets magisch. Misschien meteen maar een datum prikken om de Veluwe te bezoeken?

Eigenlijk kan ik nog veel meer leuke plekken in Nederland opnoemen. Een citytrip naar Maastricht of nog een keertje naar Haarlem lijken me ook fantastisch om eens te doen. Echter wil ik aan dit lijstje een deadline hangen. De smoesjes van te druk, te koud, te warm, te moe doen er dan niet meer toe. Al deze mooie bovenstaande plekken in Nederland wil ik binnen een jaar bezichtigd en ontdekt hebben! Zo dat staat op papier. Via onze maandelijkse overzichten hou ik jullie op de hoogte en kun je lezen of we die maand iets hebben kunnen afvinken. Denk jij dat het ons gaat lukken? Of heb je nog leuke aanvullingen op bovenstaand lijstje?