Lijstjes, lijstjes en nog meer lijstjes. Soms heb ik het idee dat de voorbereiding van onze wereldreis alleen uit lijstjes bestaat. Ondertussen ben ik het overzicht bijna kwijt! Alle lijstjes die gemaakt zijn voor het voorbereiden van onze wereldreis zijn niet meer op twee handen te tellen! We begonnen met een hele lijst van bestemmingen die uiteindelijke is teruggebracht naar een kleine bucketlist. In de serie wereldreisvoorbereidingen nemen we jullie mee in de voorbereidingen voor een langere reis. In dit artikel: de wereld van de “wereldreislijstjes”.

Bucketlist

Het voorbereiden van een wereldreis begint bij het maken van een bucketlist. Welke landen wil je zien en welke landen kunnen worden overgeslagen. We hadden beiden een eigen bucketlist en aan de hand hiervan hebben wij onze route bepaald.

Aftellijst

Dat wij super veel zin hebben in onze wereldreis is geen geheim meer! Daarom hangt er aan onze meterkast een heuse aftellijst. Vrienden en familie die ons bezoeken verklaren ons voor gek, maar voor ons werkt het. Het geeft inzicht in hoeveel tijd we nog moeten werken en wanneer we vrije weekenden hebben. Op deze manier wordt de voorpret steeds een beetje groter!

Regellijst

Een wereldreis plannen is ook behoorlijk wat geregel. De huur moet worden opgezegd, er moeten vaccinacties worden gehaald en we willen allebei voor vertrek nog naar de tandarts. In onze regellijst hebben we onderscheid gemaakt wat we 3 maanden, 1 maand en een week voor vertrek willen regelen. Een mooi overzicht, waardoor we het gevoel hebben dat we alles onder controle hebben.

Kooplijst

Voordat we vertrekken moeten er nog een aantal dingen gekocht worden. Zo willen we nog graag een VPN verbinding, een harde schijf en een opvouwbare bakjes hebben. We kijken ook nog beiden naar een nieuwe dag rugzak en zo hebben we nog een paar kleine dingen die nog gekocht moeten worden.

Verkooplijst

Naast dat we nog dingen moeten kopen zijn we ook bijna ons hele huis aan het verkopen. Op ons verkooplijstje staan alle zaken die we niet willen opslaan en welke dus niet mee gaan naar Twente. Elke week zetten we een aantal zaken op marktplaats en hebben we kleding en interieurspulletjes op de rommelmarkt verkocht.

Paklijst

Het laatste lijstje van de wereldreislijstjes is de paklijst! Wat nemen we allemaal mee op reis en wat niet. We hebben natuurlijk beiden maar één rugzak en daar moet alles in passen. We gaan proberen om onder de 12kg per persoon te blijven, maar of dat ook gaat lukken? We verwachten namelijk temperaturen van -10 graden, maar ook temperaturen van meer dan 35 graden! We houden jullie op de hoogte.

Dit waren onze “wereldreislijstjes”. We hebben nog veel meer lijstjes gemaakt, maar deze lijstjes hebben ons het meeste structuur gegeven en worden nog steeds gebruikt! Hopelijk vergeten we hierdoor niets en kunnen we binnenkort met een fijn gevoel vertrekken!