Eindelijk mogen we het openbaar maken. Wij gaan in december op wereldreis!! Als ik dit typ voelt het nog behoorlijk onwerkelijk en lijkt het nog eeuwen te duren, maar over iets minder dan 70 dagen zitten wij toch echt met slechts een enkeltje in het vliegtuig. Super spannend, maar een enorm avontuur waar we beiden super veel zin in hebben.

Dromen worden werkelijkheid 

Dat wij van reizen houden is geen geheim, maar of we ook het avontuur van een wereldreis aandurfden vonden we beiden toch behoorlijk spannend. Lang hebben we erover getwijfeld en elke reis hadden we het er weer samen over. Hoe leuk zou het zijn om niet na drie weken weer naar huis te hoeven, maar langer te kunnen genieten op één plek en flexibeler te zijn. We hakten de knoop door en besloten om in 2019 te vertrekken!

Waarom nu? 

Het juiste moment om te vertrekken bestaat gewoon niet. De meeste backpackers reizen als een soort tussenjaar tijdens de studie, maar Jelmer en ik hebben beiden al jaren een stabiele en leuke baan. Om onze banen op te zeggen voelde daarom ook als een enorme stap. Twee jaar geleden verkochten we ons koophuis en gingen daarna tijdelijk in een huurhuis wonen. Nu, na 2 jaar, loopt ons huurcontract af en is het voor ons het perfecte moment om te vertrekken. Onze banen en huurcontract zijn inmiddels opgezegd en vanaf 1 december zijn we beiden werkloos zonder vaste woon of verblijfplaats. Klinkt toch behoorlijk raar!

Wat is onze reisplanning? 

Aan de hand van onze bucketlist hebben we een reisplanning gemaakt. We zullen beiden heel veel leuke dingen van onze bucketlist kunnen gaan afstrepen. Onze reis begint in Colombia waar we vooral lekker willen relaxen en genieten van een aantal mooie steden. Na Colombia zullen we doorreizen naar Bolivia om daar de zoutvlaktes te bezoeken. De zoutvlaktes wilden we al eerder combineren met onze reis door Peru, maar daar hadden we toen helaas niet de tijd voor. Vervolgens is de planning om door te reizen naar Chili waar we Paaseiland willen bezoeken en de W-trek in Patagonië gaan lopen. Na Chili zullen we de oversteek maken naar Nieuw-Zeeland en wat we daarna gaan doen staat nog volledig open. Waarschijnlijk reizen we daarna door naar Azië wat voor ons allebei tot nu toe het favoriete werelddeel is.

Hoe nu verder?

We zijn onwijs druk met de voorbereiding van onze reis. We zullen namelijk niet alleen onze backpacks moeten inpakken, maar ook ons huis moet volledig leeg. We keren namelijk na onze reis niet terug naar Den Haag, maar willen graag in het oosten van Nederland gaan wonen. Op Billenbloot Kokosnoot zullen we jullie meenemen in onze voorbereidingen en kunnen jullie een aantal leuke artikelen verwachten met betrekking tot de voorbereidingen van onze wereldreis.

Wat vind jij van onze plannen? Is een wereldreis maken ook voor jou een droom? Alle tips zijn natuurlijk meer dan welkom!