In Toscane vind je de stad Siena. Siena is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Siena en is vanwege het middeleeuwse karakter behoorlijk toeristisch. De stad Siena is goed te bereiken vanaf de steden Florence en Pisa en is goed in één dag te bezoeken. In de stad vind je verschillende bezienswaardigheden en kun je genieten van de Italiaanse keuken. In dit artikel nemen we jullie meen naar deze Italiaanse stad en laten je zien wat je allemaal kunt doen in Siena.

Fortezza Medicea

Als je een prachtig uitzicht over Siena wil moet je bij Foretezza Medicea zijn. Vanaf dit fort (wat tegenwoordig een openbaar park is) heb je een fantastisch uitzicht over Siena en de omgeving. Je kunt het fort gratis bezoeken en ligt aan de rand van de stad. Het fort is tussen 1561 en 1563 gebouwd en wordt al vanaf de 18e eeuw niet meer voor militaire doeleinden gebruikt.

Koffie aan de bar bij Torrefazione Fiorella

Er gaat natuurlijk niets beter samen als Italië en lekker eten en drinken. De koffie is in Italië super lekker en helemaal als je het net zo als de Italianen snel aan de bar opdrinkt! Torrefazione Fiorella is een smalle koffiebar en serveert één van de beste koffies van de stad. Naast koffie kun je hier ook terecht voor een Italiaanse croissent met diverse vullingen.

doen in siena, Duomo, toscane, tuscany, Italië, Italy, Torrefazione Fiorella, Espresso, Capuccino

Nino & Friends

Als je van lekker eten en dan vooral van zoetigheid houdt dan ben je bij Nino & Friends aan het juiste adres. Hier verkopen ze de meest lekkere chocolaatjes gevuld met onder andere limoncello! Wij werden de winkel letterlijk binnen gelokt door de medewerkers die klaar stonden met een schaal vol met lekkers om te proeven. En als je eenmaal geproefd hebt dan kun je niet anders dan ook iets lekkers kopen, zodat je thuis nog eventjes kunt nagenieten van een stukje Italië.

Piazza del Campo

Piazza del Campo is het centrale plein van Siena. Het plein is het hart van het centrum, omdat hier alle belangrijke straten van het centrum samen komen. Het plein is schelpvormig, heeft een kleine helling en in de zon is het hier heerlijk vertoeven. Aan het plein vindt je tevens het stadhuis en de torre del Mangia.

doen in siena, Duomo, toscane, tuscany, Italië, Italy, Piazza del Campo, Torre del Mangia 

Torre del Mangia 

De torre del Mangia is een toren aan het piazza del Campo. Deze toren is 88 meter hoog en is gebouwd tussen 1338 en 1348 door de broers Rinaldo. Het is mogelijk om de toren te beklimmen. Het is een flinke klim van 400 treden en de trap is zeer smal, maar eenmaal boven wordt je getrakteerd met een fantastisch uitzicht over Siena.

Duomo di Siena 

De prachtige dom is helaas niet gratis te bezoeken, maar toch vonden wij het bezoeken hiervan de moeite waard. Je moet een kaartje kopen, waarbij je meerdere bezienswaardigheden kunt bezichtigen. De Duomo di Siena staat bekend om de gotische architectuur en is zowel van buiten als van binnen prachtig. Tip: Laat je in de zomermaanden niet afschrikken door de rij voor het kopen van een ticket. Je bent vrij snel aan de beurt en omdat je met een ticket meerdere bezienswaardigheden kunt bezoeken merk je later bijna niets meer van de drukte.

doen in siena, Duomo, toscane, tuscany, Italië, Italy, Duomo di Siena

Panorama del Facciatone 

Wanneer je een ticket hebt gekocht voor de Duomo di Siena kun je ook het panorama dal Facciatone bezoeken. Siena had het een idee om de Duomo in de 14e eeuw verder uit te breiden. Echter door geld gebrek en het uitbreken van de pest is deze uitbreiding nooit door gegaan en staat er tot de dag van vandaag alleen een muur. Deze muur is vanaf het onderliggende museum te bezoeken en per keer mogen maar een aantal mensen naar boven. Deze trap is een stuk minder lang als de Torre del Mangia en je hebt vanaf hier een mooi uitzicht over Siena en de geweldige Duomo.

doen in siena, Duomo, toscane, tuscany, Italië, Italy, Torre del Mangia, Piazza del Campo

Grotta di Santa Catarina

Als je in Siena lekker wilt eten dan ben je hier aan het juiste adres. Je eet hier typische Senese gerechten en het is ook nog eens heel betaalbaar. Je kunt zowel buiten als binnen zitten, maar vooral buiten is de sfeer het leukst. De tafeltjes staan allemaal op een steile weg, waardoor de obers wel goede kuitspieren moeten hebben. Je herkent dit super leuke restaurantje aan de borden aan de muur!

Siena vonden wij een heerlijke stad! Je vind er de perfecte mix tussen cultuur, lekker restaurantjes en leuke winkeltjes. Al eerder rankten wij vijf Toscaanse steden en hierbij stond Siena voor ons zelfs op nummer één! Heb jij al Siena al eens bezocht en heb je nog leuke tips voor het bezoeken van deze Toscaanse stad?